Vier punten in de (Doni)tas

De maand oktober is net begonnen, maar Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 heeft al de nodige kilometers gemaakt dit seizoen. Wat wil je ook anders met zo'n sponsor. Na twee wedstrijden staat de teller op 786 kilometer, dankzij twee wedstrijden in Groningen. Gelukkig namen de mannen tot tweemaal toe vier punten mee terug naar Barneveld. Na de winst op Veracles werden ook de studenten van Donitas opgerold: 1-3 en een handhaving van het gemiddelde één punt per 98,25 kilometer.

Na de seizoensouverture tegen Veracles ging SSS Heren 2 een trainingsweek in zonder wedstrijdvoorbereiding; het WK stond voor de deur en de speelronde lag eruit wegens #codeoranje. Dat gaf onze trainert Robert gelegenheid om in alle rust nog extra te genieten van zijn Amerikaanse trip, voordat hij ons onder handen nam in aanloop naar het treffen met Donitas. De spelletjes, baloefeningen en een beetje chaos hadden als resultaat dat het bijwerken van de SJEM Cup voor overuren zorgde. Inmiddels is er een nieuwe koploper in deze bloederige strijd: Rick Koppe.

Tijd voor de tweede wedstrijd van het seizoen: opnieuw een uitwedstrijd. Al hadden wij dit seizoen al meer wedstrijden gespeeld op dit veld dan de thuisploeg. We mochten weer naar het ACLO Sportcentrum in Groningen. Waar de hal twee weken geleden nog mooi groen was gekleurd, was deze nu in geel en blauw geheeld. Iedereen weet: groen is meer dan de som der blauwe en gele delen. Alleen dat gegeven al zette ons op een mentale voorsprong; inclusief het gecreëerde uit-thuisvoordeel.

9.45 uur: verzamelen bij De Meerwaarde. De slaap werd her en der nog uit de ogen gewreven, maar het voordeel van een verre uitwedstrijd: zo'n nieuw team leert elkaar goed kennen onderweg. Mits je je laptop (iets met een excursie voorbereiden op het laatste moment) en je leesboek (man met snor) niet meeneemt. Even een pitstop om koffie te scoren, de benen te strekken en om Huel-repen te verdelen (#sponsoredbyHuel #Huelspreekjeuitalsgoor). Vervolgens kwamen we keurig om 12.00 uur aan in Groningen om de voorbereiding spoedig te laten verlopen.

Donitas had ons kunnen bestuderen tijdens de wedstrijd tegen Veracles, maar iedereen weet hoe studenten zijn: alles op het laatste moment. Zoals het regelen van de juiste wedstrijdshirts, zoals het regelen van WiFi in de sporthal en zoals het aanvragen van een dubbele wissel. Dan gaat er ook wel eens iets mis - één of twee keer zelfs - en dat is ook helemaal niet erg; maar het is goed om daar na afloop een goed op te reflecteren.

Al had Donitas ons bestudeerd, dan kwamen we met twee verrassingen voor de dag. Interim-coach Harald had zijn succes bewezen en maakte met zijn ongeslagen status plaats voor het debuut van coach Robert. Die had helaas niet de beschikking over Ewoud; waardoor er een basisplaats was voor Thijmen. En dan niet als diagonaal, maar als passer/loper. Desondanks vond Donitas het een goed plan om bijna alle ballen op onze libero Julius te serveren. Daar wist onze Held wel raad mee.

De pass stond als een huis, Aron verdeelde het spel met slimme keuzes en de aanvallers scoorden er lustig op los. Maar vooral: serverend was SSS heer en meester. Thijmen pakte deze week de servicecup, waar die vorige week voor Aron was. Maar ook de rest van de Barnevelders zetten de Donitaters vanachter de achterlijn onder druk, waardoor ook de blokkering zijn werk nauwkeurig kon uitvoeren.

Met groot machtsvertoon veroverde SSS de eerste drie sets. Thijmen liet zien aanvallend uitstekend uit de voeten te kunnen op linksvoor. Dat wisten we natuurlijk al van Arjan, die genadeloos scherp was in de side-out. Meinko sloeg de ballen makkelijk langs de blokkering. Gepko, Josia... Ach, eigenlijk waren het drie fantastische sets van iedereen: 16-25, 14-25, 18-25.
Het maakte niet uit of de basisploeg in het veld stond of dat we inmiddels speelden met Wilco (voor Meinko) en Rick (voor Aron). De zege was een feit.

Gezien de krachtsverhoudingen leek een 0-4 zege mogelijk (of misschien wel een moetje) te zijn, maar zoals gezegd doen studenten zaken op het laatste moment en in dit geval kwamen ze in de vierde set tot bloei. Aan de hand van de diagonaal kwam Donitas direct op voorsprong, maar SSS deed zelf een duit in het zakje met de nodige eigen fouten. Aan het einde van de set kwam SSS nog terug en was het dichtbij erop-en-erover, maar andermaal was SSS te slordig om de volle buit te pakken.

Na een paar minuten treuren kon er geproost worden op de vier punten, konden er plannen gemaakt worden voor een teamweekend en kon de teambuilding voortgezet worden tijdens de lange terugreis.

Zaterdag 8 oktober een nieuwe ronde en nieuwe kansen. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen - om 16.00 uur in De Meerwaarde - tegen Pegasus Heren 1.

BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)