Na 1.036 dagen thuisnederlaag voor Heren 2

Na een goede seizoensstart in Groningen was het tijd om de Struikhal te verruilen voor De Meerwaarde. Eindelijk een competitiewedstrijd in Onze Hal. De tegenstander Pegasus wilde niet meewerken aan het continueren van de ongeslagen status van Heren 2 en vloog met de winst weg: 1-3 (25-21, 22-25, 21-25, 14-25).

Onze hal. Zo zou elke SSS-speler in principe De Meerwaarde kunnen bestempelen. Niet elke speler schrijft een wedstrijdverslag, maar Heren 2 wel en daarin wordt nog eens extra benadrukt dat De Meerwaarde onze hal is. Misschien dat er binnenkort nog eens een grafiekje komt met statistieken; maar dan moet de schrijver dezes eerst weer even een schoolvakantie hebben.

Wat maakt dan dat Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 het onze hal kon noemen? Omdat we sinds 7 december 2019 niet meer verloren hebben in Barneveld. Toen verloor Heren 2 de kraker van het tegenwoordig in de derde divisieverkerende Renswouw (Pegasus, je bent gewaarschuwd). Sindsdien won Heren 2 al hun thuiswedstrijden in zowel de Tweede als Eerste Divisie, onder onze grote leider KJ.

Inmiddels is er een nieuwe grote leider, die na één wedstrijd als coach een winstpercentage van honderd procent had. Het vertrouwen in de ploeg was groot na de zeges op Veracles en Donitas, dus de aanvoerder dacht er wel even een weekje tussenuit te kunnen piepen richting Frankrijk voor een hoogtestage in de Vogezen. Daarom in dit verslag geen info over de trainingen; behalve dan dat de schrijver hoorde extra blij te moeten zijn vanwege het vele verdedigingswerk wat er werd verricht.

Dan maar naar de zaterdag: allereerst maar eens op de foto met instructies van onze grote vriendelijke clubfotograaf a.k.a. Zwets. Vervolgens een inspeel CD aanzetten; een keer geen kuikentje piep van tien jaar geleden maar een nieuwe beukplaat van DJ Obrama. Goed, de meningen zijn erover verdeeld; maar sta niet verbaasd te kijken als u de volgende keer weer gewoon kuikentje piep hoort (#dictatuur). O ja, het was ook nog de week van de scheidsrechter; dus met dank aan Henrieke kon er nog even wat geregeld worden voor de arbitrage.

Dan de wedstrijd zelf, kunnen we kort over zijn. En dat moeten we ook, want: 1) we hebben verloren (dus dan wil je geen lang verslag); 2) dit verslag wordt op zaterdagochtend geschreven en we moeten alweer om 9.45 uur verzamelen voor de uitwedstrijd naar Assen.

SSS en Pegasus waren aan elkaar gewaagd, net als in de voorbereiding (toen Pegasus met 1-2 won). De Barnevelders scoorden makkelijk in de eerste set en sloegen halverwege de set een gaatje, dat het gevleugelde paard niet meer kon goedmaken. Ook in de tweede set bleven de twee teams dicht bij elkaar en was het ditmaal Pegasus dat aan het einde van het set het verschil maakte; iets te veel fouten lieten SSS net een te grote nahup maken bij de landing van het pegasus, waardoor men aftrek kreeg: 22-25.

Dan het derde bedrijf. Inmiddels met een goed gevulde tribune. SSS hoopte zich op te kunnen richten na het verlies en dat lukte aardig. Pegasus nam de leiding, maar SSS knokte zich tot twee keer toe terug in de set. Helaas werden we alsnog gevloerd (waarbij Josia letterlijk even onderuitging met een prachtige scorende kopbal). We kunnen over de vierde set simpel zijn: het was ‘m niet.

Gelukkig hebben we deze week weer een verre uitwedstrijd. Eens kijken of we dan ons gemiddelde weer kunnen opkrikken, want die is gezakt van 98,25 naar 87,33 punten per kilometer. Na een val moet je weer opstaan, Julius heeft zaterdag in ieder geval het goede voorbeeld gegeven.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)