Het groen is groener aan onze kant

Hup groen! Al twee keer dit seizoen hebben we het genoegen gehad om een groen gebroederlijk team in de sporthal te treffen. Tot twee keer toe in het verre noorden. Alle Barneveldse kippen vliegen in de herfst gelukkig graag naar het noorden, maar vooral om de punten op te halen en weer huiswaarts te trekken: want het gras is groener aan onze kant.

Nadat het mislukt was om de Pegasus te bestijgen, was het zaak om de kippensnavels weer dezelfde kant op te krijgen. Er stond alweer een nieuwe tegenstander op ons te wachten: Sudosa-Desto Heren 2. Zaak om hard te trainen en de brandstoftank vol te gooien: van onszelf en onze auto’s, want er moest weer een flinke afstand afgelegd worden met Assen als eindbestemming.

Kippen staan erom bekend vroeg op stok te gaan en dat was ook nodig, want er moest al om 9.45 uur verzameld worden bij De Meerwaarde. Een enkele Hahn besloot eerst nog een rondje te rennen op vrijdagavond, een Vink koos juist al een plek dichtbij de bestemming voor een optimale wedstrijdvoorbereiding (op zijn potje golf). Sommige kippen gingen zelfs zo vroeg op, dat er nog even geklust worden; al blijken Duitse kruipers vooral goed zijn om iets op hun pootje te laten vallen.

Gelukkig was het vroeg gezellig in de auto en kon er ook gerelativeerd worden over de afstand. Na twee uitwedstrijden in Groningen was Assen immers een kippeneindje en vonden we zelfs dat een tussenstop niet nodig was. Eenmaal aangekomen bij het paars kolos Sporthal Olympus konden we ook het tijdstip relativeren; er was al sinds 11.00 uur die ochtend een Tweede Divisiewedstrijd bezig (en zoals het bij een dameswedstrijd hoort, zou die uitlopen zodat wij uiteraard ook later starten dan gepland).
Goed, dan konden we in ieder geval één worden met de hal: net als De Meerwaarde zes velden (maar dan achter elkaar geplakt), het Barneveldse oranje is het Assense paars en er zijn mooie groen-witte stoeltjes vanwaar we andere teams konden bewonderen.

Wat gelukkig hetzelfde was in Assen als in Barneveld: The Green Army. En dan hebben we het wel over de Barneveldse Green Army. Blijkbaar moest men in het hoge noorden even wennen aan trommel en prachtige Barneveldse liederen; maar toen men erachter kwam dat The Green Army niet te stoppen was, ontstond er niet alleen op het veld maar ook op de tribune een spannend (lees: alsof Jorn heel hard ‘Spaaaaannneeeeend’ schreeuwt) gevecht.

In de eerste anderhalve set was er overigens weinig spanning. Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 was dominant in de side-out, profiteerde van de servicefouten van Sudosa en had de blokkering goed staan. De eerste set werd eenvoudig binnengeharkt en ook in de tweede set was SSS op weg naar winst. Aan het einde van de set haperde de motor opeens en van 20-23 voor gingen we opeens naar een 25-23 verlies.

Sudosa had zich ontworsteld uit de Barneveldse kippenpoot die anderhalve set om het kippennekje van de thuisploeg had gezeten (jaja, onze coach is al helemaal ingeburgerd met zijn beeldspraak). Gelukkig hadden wij nog meester Arjan in onze gelederen die ons bij de vleugel nam en met een portie positiviteit en harde aanvallen. Misschien dat ie zich thuisvoelde vanwege de paarse plinten. Of voelde hij zich juist thuis, omdat hij niet thuis was en hier wel flauwe grappen mocht maken in de kleedkamer (voor deze ene keer dan).

We kwamen in ieder geval terug in de wedstrijd, pakten met 20-25 de vierde set en dwongen zodoende een vijfsetter af. Sudosa-Desto wilde graag wisselen van kant en sprintte met het gezicht naar het publiek toe richting een 8-4 voorsprong. Misschien waren ze vergeten dat er daarna gewisseld zou worden van kant en dat het niet zoveel uitmaakt aan welke kant je staat, want het is altijd groener aan onze kant. Op de service van Aron kwamen terug in de set, Jo-jo-jo-jo-jo-jo-Jo-jo-jo-jo-jo-jo-Jo-jo-jo-jo-jo-Sia-sia-sia hoekte de ballen weer heerlijk binnen, Arjan bleef sterk en Ewoud legde het publiek het zwijgen met een monsterblok. En zodoende pakten wij met 13-15 de winst in de vijfde set en van de gehele wedstrijd.

Voordat we konden douchen en drinken, moesten we uiteraard eerst nog The Green Army bedanken; die ons naar de overwinning heeft gejuicht. Als beloning kregen ze Aron mee tijdens een potje golf; ben benieuwd of hij daar wel zijn doortikbal binnen heeft geput. De rest van het team ging met drie punten in de tas terug naar het mooie groene Barneveld. Het gemiddeld aantal punten per kilometers werd ook weer opgekrikt: 1 punt per 92,83 kilometer. Oftewel, met 12 punten (en 1114 kilometers in de wielen) staan we op een keurige vijfde plaats.

Zaterdag gaan we ervoor om na drie uitzeges ook in Barneveld een overwinning te boeken: hekkensluiter Ten Brinke Set-Up komt op bezoek: 16.00 uur, De Meerwaarde.

WhatsApp Image 2022 10 15 at 15.41.35

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)