Krakkemikkig Heren 2 toch niet zo krakkemikkig

Als je regelmatig met zeven tieners staat te trainen en slechts één speler van 30+ zou je denken dat SSS Heren 2 het nieuwe fitboyteam van de vereniging is. Eén vijfsetter in de benen en direct zijn er overal pijntjes. Of is het een schreeuw om aandacht? Het heeft Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 in ieder geval niet dwars gezeten in de wedstrijd tegen Set-Up: 3-1 winst!

Na onze zwaarbevochten vijfsetterwinst in Assen begonnen we op maandag met een nieuwe trainingsweek: 13 spelers gaven acte de presence, slechts drie man gaf aan fit te zijn. Dat we bij Arjan op de bingokaart iets konden aanvinken was bekend. Dat Julius blijkbaar in Renswouw heeft geleerd dat je met een tennisbal een warming up kan doen kijken we ook niet meer van op. Maar dat zelfs onze jonkies niet fit zijn: Rick heeft te veel gelezen, Meinko geeft nog eens extra hard aan dat z’n knie niet optimaal is en Tjerk… die moet niet zoveel op z’n tenen staan, want daar krijg je een zere rug van.

Uiteindelijk bleek het met de pijntjes wel mee te vallen en leek iedereen zich vooral in te dekken. Als de bal eenmaal in de lucht was, werd er volle bak getraind. Her en der werd zelfs gedoken. En bij Lars kon er een +1 genoteerd worden; ook hij als van de 0 af in de SJEM-Cup.
Even dreigden we op donderdag geen spelverdeler te hebben, maar Rick deed bij zichzelf ‘s middags een great reset waardoor we ‘s avonds gelukkig goed konden trainen.

Het harde werken zouden we ook op zaterdag moeten laten zien. Met Set-Up troffen we een tegenstander die de afgelopen jaren bekend stond om hard werken, een smalle selectie en goed in verdedigen. Met Rick als spelverdeler (basisdebuutkannetje) startten we uitstekend aan de wedstrijd, zoals we het hele seizoen al goed zijn in de eerste set. Josia was weer goed op dreef en ook de andere aanvallers droegen hun steentje bij.

Zoals wel vaker dit seizoen zakte het niveau enigszins bij ons in de tweede set. De bezoekers kwamen ook beter in hun spel met een stabiele passlijn en zij lieten zien uitstekend te kunnen verdedigen. Met Aron in de ploeg kwam er iets meer tempo in het spel en Tijmen scoorde als invaller ook meteen; maar de set ging alsnog naar Set-Up.

De beruchte derde set was een spannende set, waarin het stuivertje wisselen was tussen de voorsprong. Uiteindelijk plaatste Ewoud een belangrijke serviceserie en liepen we uit van 18-18 naar 21-18. Daarna konden we doordrukken, maar helaas niet op de manier zoals we wilden: Josia landde bij een aanval per ongeluk onder het net door, waardoor een ervaren passer/loper van Set-Up helaas geblesseerd het veld moest verlaten.

In de vierde set was het verzet van Set-Up al snel gebroken. Gepko plaatste een aantal vervelende korte services. Daarnaast kon SSS het goede spel vasthouden na een aantal wissels; ook Rick wist het tempo in zijn set-ups tegenover Set-Up hoog te houden. Met 25-11 was de laatste set duidelijk voor SSS en daarmee bleef de zege in eigen huis.

Het gemiddeld aantal punten per kilometers werd gedrukt met deze mooie thuiszege: 1 punt per 69,63 kilometer. Oftewel, met 16 punten (en 1114 kilometers in de wielen) staan we op een keurige vijfde plaats.

Vandaag zijn we een zaterdag vrij (omdat we niet mee mogen doen met de nationale beker); zaterdag 5 november staan we weer paraat voor een uitwedstrijd: om 15.00 uur in Harderwijk. Een week later spelen we weer om 16.00 uur thuis, tegen VC Sneek.