Heren 2 stevig in het linkerrijtje na nieuwe winst

Hoe vergaat het met Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2? Dat moet u ongetwijfeld gedacht hebben de afgelopen weken. Geen wedstrijdverslag, geen Insta-posts, etc. Zijn de mannen op trainingskamp? Zijn ze ondergedoken? Bij deze even een snel en degelijk wedstrijdverslag van onze 3-1 overwinning op Voorsterslag/VC Zwolle H1.

Het vorige wedstrijdverslag van Heren 2 is al even geleden. Onze wedstrijd tegen CSV ging niet door en afgelopen zaterdag hadden we een moment van rust om SInterklaas te vieren en uit te zieken. Daarom had de schrijver alle tijd om in de pen te kruipen. Uiteraard wachtte hij op het laatste moment, waardoor hij even in zijn seniorengeheugen moet graven wat er ook alweer is gebeurd.

Allereerst, wie was de tegenstander? Laten we het houden op: als Heren 2 niet naar Zwolle gaat, dan komt Zwolle maar naar Heren 2. Oftewel, de pot tegen CSV Zwolle ging niet door (wat wij helemaal niet erg vonden), maar gelukkig wilde VC Zwolle een week later wel gewoon naar Barneveld komen.

We waren uitgerust, voorbereid en jarig! Robert en Gepko kregen gezelschap van Arjan bij de club van 30+. Om zijn grijze haren te verbloemen was hij snel naar de kapper geweest; als ook om weer een paar centimeters hoger te kunnen springen. Gepko steunde Arjan in het 30+-zijn en om zijn fitheid aan te tonen gaf hij aan: geef mij maar twintig ballen deze wedstrijd.

Zo gezegd, zo gedaan; eerste bal op midden: raak. Vervolgens hield Heren 2 het initiatief, maar slaagde het er niet in om duidelijk afstand te nemen door te veel eigen fouten. De jonge honden van Zwolle scoorden ook mooie punten; waardoor het nog spannend werd in de slotfase. Gelukkig kan Josia niet alleen hard slaan, maar ook een mooi shotje afleveren: 25-23.

In de tweede set pakten we weer het initiatief en onder andere de combi Aron-Arjan begon goed te lopen en de combi Ewoud-viahetZwolseblokuit liep ook goed. Daarnaast stond Meinko sterk te blokkeren; waardoor we gestaag richting setwinst gingen. Helaas haperde de motor even op het einde, maar we pakten de set nog wel met 25-22. Andermaal via Josia.

Bij ons nam de foutenlast toe en bij Zwolle af, waardoor we in de derde set tegen een achterstand aan keken. We knokten ons nog terug tot 24-24, maar moesten de set daarna alsnog aan Zwolle laten. Gelukkig pakten we daarna snel een comfortabele voorsprong op de service van de Hahnvoerder en kon de combi ‘IK-AT’ ook punten maken. Tijmen mocht de positie van Josia overnemen en zo liepen we verder uit om uiteindelijk met 25-13 de laatste set te winnen.

Door de 3-1 overwinning blijven we stevig op de vijfde plaats in het linkerrijtje staan; op zeven punten achterstand van koploper Pegasus. Zaterdag 10 december is onze laatste wedstrijd van 2022; uit bij nummer drie Avior.