Wie gaat bij Heren 2 als KOPloper de winterstop in?

Wordt het Meinko of wordt het Rick? Dat is de grote vraag de komende week op trainen: wie gaat als koploper van de SJEM Cup de winterstop in? Met Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 weten we al wel waar we staan, aangezien we afgelopen zaterdag onze laatste wedstrijd van 2022 gespeeld hebben. Na het 3-1 verlies bij Avior gaan we als nummer zes genieten van de feestdagen.

Twee nederlagen tegen de top twee en zes overwinningen op andere teams uit de competitie. Dat gold zowel voor Avior als voor SSS na de eerste acht wedstrijden van het seizoen. De onderlinge ontmoeting in Deventer zou uitmaken wie de derde plek ging bezetten en mag aanhaken bij de top twee (die de laatste tijd punten laten liggen).

In de voorbereiding speelden we ook tegen elkaar. Toen won SSS met 2-1 van Avior; alleen aan beide kanten was afgelopen zaterdag een belangrijke wijziging in de selectie. Bij Avior kwam er een speler met Eredivisie-ervaring bij, bij SSS ontbrak er juist een speler met Eredivisie-ervaring. Nico Manenschijn deed nu wel bij Avior, waar Arjan Roelofs helaas moest afhaken. Hij liep op de training een enkelblessure op, waardoor hij voorlopig niet inzetbaar is.

Gelukkig versterkten Jordy van de Pol en Tjerk Kooistra uit Heren 3 ons. Dat was ook wel nodig, want een aanzienlijk deel van de selectie was ziek, zwak of misselijk. En dat kwam niet doordat er doorgezakt werd op vrijdagavond: #NIX18. Om zo gezond mogelijk naar Avior te reizen, gingen we als team eerst gezamenlijk pasta eten. Chefkok Vink en souschef Held hadden heerlijk gesneden, gekookt en zelfs rekening gehouden met allergieën. Als ook met het feit dat er nog een verkleumde Rick uit de dierentuin aan kwam zetten voor een hapje pasta.

Op naar Deventer met twee auto’s, o nee… een derde auto is opeens nodig met zo’n grote selectie. Eenmaal aangekomen bij De Scheg kunnen de schaatsen uit het vet gehaald worden. Helaas, er is al een wedstrijd gaande.

Dan maar een potje volleyballen. Het inslaan verliezen en de eerste set is ook niet om over naar huis te schrijven. Alle frustraties, fouten en teleurstellingen laten we achter bij de tribunezijde en gaan een sterk spel spelen in de tweede set. Josia laat zien op linksvoor een geweldige blokkering in huis te hebben; Aron vindt zijn aanvallers makkelijk en de pass is zeer stabiel.

Helaas moeten we weer terug naar de tribunezijde. En de derde set gaat nog harder dan de eerste set door veel eigen (aanvals)fouten. Dan maar weer de frustraties en fouten achterlaten. We geloofden te weinig in ons eigen kunnen, waardoor we achter Avior aan bleven lopen. Halverwege de set durfden we wel voluit te spelen en kwamen we punt voor punt terug in de wedstrijd. Het was jammer genoeg net te laat om er nog een vijfde set uit te slepen.

Na afloop was er het besef dat we van een goede ploeg hebben verloren, maar dat we niet genoeg lef hebben getoond tegen deze goede ploeg. Dat is niet gek gezien onze gemiddelde leeftijd van 21 jaar en vijf spelers van onder de 18 jaar, met een eerstedivisiedebuut voor Jordy en Tjerk.

Door de nederlaag zakten we één plaats - naar plek zes (met evenveel punten als nummer vijf en één punt achter de nummer vier) - en sluiten we het kalenderjaar 2022 af met een stevige plek in het linkerrijtje. Ontzettend knap met deze vernieuwde selectie en dat smaakt naar meer voor de tweede seizoenshelft.

Hoewel de positie in de competitie voor ons vastligt, staan er nog trainingen op het programma. Wie gaat er als koploper van de SJEM Cup de winterstop in? Meinko nam onlangs weer de koppositie in handen met 14 SJEMS sinds de eerste training; tegenover 12 SJEMS bij Rick. Afgelopen week kwamen er weer nieuwe namen bij op de lijst: Simon Bossebroek en Jarco Pater uit de Jongens B1 mochten meetrainen en beloonden zichzelf meteen met een mooie bal op de neus.

Houd onze Insta in de gaten voor meer nieuws over de SJEM Cup, onze tweede seizoenshelft en onze fotoshoot….!

Simplex - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)