Twee keer vier punten brengt Heren 2 naar plek vier

Juichen! Dat is wat Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 goed kan en ook al veel heeft mogen doen in 2023. Niet alleen tegen laagvlieger Donitas, maar ook tegen kampioenskandidaat Pegasus. Gelukkig liggen (geel-)blauwe tegenstanders ons als groen goed: tweemaal een 3-1 overwinning.

Onze laatste competitiewedstrijd van 2022 ging helaas verloren tegen Avior. Daarna was er een aantal weken om ons op te laden voor de tweede seizoenshelft en om de focus nog meer op volleybalplezier te leggen. Dat doen we natuurlijk door een goede kerstfoto te maken, door met Dames 1 samen te trainen en door toernooitjes te spelen. Zowel met Kings on the Court als Kings (& Queens) off the Court.

Tijdens dat laatste liet oud-Heren-2 bij een nieuwjaarstoernooi nieuw-Heren-2 even weten dat de jonkies nog een hoop te trainen hebben. Oftewel, een mooie toernooizege voor Wilco, Ewoud en Gepko en een goede leerschool voor ons ikvolleyballers richting de halve finales van de NOJK.

Na het toernooi waren we weer gewoon teamgenoten en ging de focus op de hervatting van de competitie: thuis tegen Donitas. Helaas nog zonder Arjan, die herstellende is van een enkelblessure. Hierdoor schoof Tijmen weer naar de passer/loper-positie; wat ook uitstekend uitpakte in de uitwedstrijd die we met 1-3 wonnen.

Helaas kwam er nog een kleine Vink in de kabel. We dachten inmiddels een team te hebben dat op donderdagavond niet al te gek doet (onze Duitse midden uitgezonderd…), maar blijkbaar kan onze Aron het ook niet allemaal even goed verteren. Hij zal ongetwijfeld een goede smoes hebben, zoals Julius die ook had na het asfalt gekust te hebben; maar goed: feit is dat Aron zaterdag nog steeds niet zo fris als een hoentje was.

Oftewel, alle druk op de schouders van onze Rick en daar ging onze doortikspelverdeler goed mee om. Dat kwam ook door de stabiele passlijn en het feit dat hij gewoon alle ballen aan Josia kon geven. Onze redding op moeilijke momenten. Dat was wel zo prettig; want we hadden grootse moeite om ons van Donitas te ontdoen. De eerste set eindigde pas bij 31-29 in ons voordeel (na vele foutservices over en weer).

Na een 25-22 winst in de tweede set leek de zege dicht bij te zijn, maar opeens lieten we Donitas langszij komen met 14-25. Opeens roken de Groningse studenten bloed in plaats van bier en wilden ze de wedstrijd verlengen. Maar dan hadden ze even niet op onze pitbull Arjan gerekend die de verbale strijd met hun uiterst rustige coach aanging, en zo ook het vuurtje bij ons aanwakkerde. Soms ging hij iets te ver en dan mocht Julius - onze vice-vice-vice-aanvoerder (en bij absentie van Arjan en Aron twee vices opgeschoven) - zich zelfs even melden bij de scheids.

Het vuurtje was ook zeker aangewakkerd bij Tijmen. Op de goede service van Meinko sloeg hij een bal keurige via de spelverdeler uit en hij mocht ook de wedstrijd beëindigen met een prachtige prikbal: 26-24 winst en een 3-1 overwinning!

Voor eenzelfde uitslag zouden we de zaterdag erop ook zeker tekenen. We moesten immers afreizen naar Nijmegen voor een wedstrijd tegen nummer twee Pegasus. Tijdens de thuiswedstrijd waren we niet kansloos, maar moesten we wel met 1-3 onze meerdere erkennen in het ervaren gevleugelde paard.

Hoewel het mooi was dat we op maandag versterking kregen van Thijs op trainen, was het fijn dat Aron op donderdag weer een broodje pindakaas binnen kon houden. Of wilde hij vooral graag in de legendarische Lijsterhof trainen? Wat kunnen we over die training zeggen: het was glad, Bart pakte een fantastische sjem en we hebben als SSS H2 blijkbaar een eigen kast in de hal. Op naar zaterdag!

Om extra goed voorbereid te zijn had Gepko zijn nakijkontwijkend gedrag vertoond en de thuiswedstrijd tegen Pegasus geanalyseerd. Het strijdplan werd nog even ontwikkeld door de drie dertigers, terwijl de tieners en twintigers aan het darten waren. Tijdens het omkleden kwam Wilco erachter dat hij weer een kledingstuk kwijt was geraakt (met pokeren?): na zijn inspeelshirt, is ook zijn broekje zoek. Na wat grappen en grollen konden we met een half uur vertraging het speelveld op de Ark betreden.

Daar lieten de mannen hun beste spel van het seizoen zien. Met discipline en passie nam SSS het initiatief: servicedruk op de afgesproken speler, slim aanvallen ten opzichte van de Nijmeegse blokkering en overtuigend in de passlijn acteren. Vier sets lang was SSS de bovenliggende partij. Pegasus kon nog wel de eerste afsnoepen dankzij een sterke serviceserie, maar in het vervolg lieten de Barneveldse kippen geen graantje meer liggen.

Josia veranderde weer alles in goud, Gepko vulde zijn broekzakken met pipe- en middenaanvallers, Ewoud genoot ervan als de blokkering een straatje open liet… Had ik al gezegd dat Josia niet te stoppen was? Tijmen passte alsof hij nooit diagonaal is geweest, Wilco maakte z’n hoekjes, Meinko pakte z’n puntje mee. Wist je al dat Josia ook puntjes pakte? Arjan juichte zonder foute grapjes, Rick scoorde z’n doortikbal en dat liet Aron zich daarna geen twee keer vertellen…

De tweede zege van het jaar was binnen: 1-3 bij Pegasus. Dankzij de acht punten in twee wedstrijden klimmen we naar de vierde plaats en mogen we zelfs een beetje naar boven kijken. Zaterdag weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen om ongeslagen te blijven in 2023: thuis tegen Sudosa-Desto H2.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)