SSS H2 glibbert naar nieuwe 3-2 overwinning

Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 staat stevig op de vierde plaats in de Eerste Divisie A. In 2023 ging zelfs nog geen enkele wedstrijd verloren. Ook afgelopen zaterdag niet: er was opnieuw een vijfsetter nodig, maar VVH werd uiteindelijk aan de zegekar gebonden.

Het kan verkeren… na het kampioenschap in de Eerste Divisie A namen zes spelers afscheid; daarnaast is Nick zo goed al het hele seizoen geblesseerd (daarover volgende week meer). Begin juli bestond de selectie uit slechts zeven spelers en geen trainer/coach. Gelukkig stapte Robert in en volgden een aantal Veenendaalse jongens het kruimelpad naar Barneveld.

Met deze groep trainen we week in, week uit hard. Af en toe een lekkere Huel-reep als beloning of een zakje beef jerky als traktatie zorgen ervoor dat we ook als de hond van Pavlov goed afgericht worden om plezierige oefeningen goed te volbrengen én uiteindelijk in de wedstrijden ook in de praktijk kunnen brengen.

Met onze jonge ploeg hebben in de eerste helft alleen van de top drie verloren en van de andere teams juist gewonnen (alleen CSV hebben we nog niet getroffen). Helaas raakte Arjan geblesseerd, waardoor we met een smallere en jongere selectie aan 2023 moesten beginnen.

Inmiddels zijn we vijf duels verder in 2023 en nog ongeslagen in het nieuwe jaar. Achtereenvolgens wonnen we van Donitas, Pegasus, Sudosa-Desto H2, Set Up en afgelopen zaterdag ook van VVH. De palingrokers kwamen naar Barneveld toe om revanche te nemen voor de 1-3 winst van ons eerder dit seizoen. VVH leidde destijds bijna elke set de dans, maar uiteindelijk gingen wij er met de winst vandoor.

Tijmen noteerde het eerste punt van de wedstrijd en het was al snel duidelijk dat wij de touwtjes in handen zouden hebben. Met een goede blokkering en hard werken in het achterveld kwamen we op een 1-0 voorsprong. We konden onze kippenklauw niet strak genoeg om de paling houden en via 1-1 werd het zelfs 1-2 voor VVH. In de vierde set was de spanning om te snijden, maar met een ace van Ewoud kwamen we op 30-28 in de vierde set.

Dan maar een vijfde set - net als een week eerder - om de winst veilig te stellen. Zo goed gezegd was nog niet zomaar gedaan. Arjan had weer een mooie opstelling genoteerd en met veel enthousiasme en extra publiek (zelfs Lycurgus was benieuwd hoe goed dat SSS Heren 2 nou echt kan volleyballen) wilden we de ongeslagen status vasthouden. We bleven aan elkaar gewaagd. VVH ging met een minimale voorsprong van kant wisselen en… toen hield de tablet ermee op.

Misschien dacht u al: wat weinig inhoudelijke info over het wedstrijdverloop (en hé online staat dat SSS met 2-1 voorkwam en niet VVH; het DWF is nog steeds niet te vertrouwen…). Met pen en papier verder en direct schreef Tijmen de gelijkmaker bij. En even later noteerde onze historicus Hahn met een blok zelfs de eerste voorsprong in de vijfde set. Ewoud zorgde voor de 14-13, maar VVH stribbelde als een net gevangen vis nog even tegen. Aber jawohl! Onze Duitse midden pakte met een blokpunt de 16-14 en dus de 3-2 zege.

Wat een lofzang tijdens dit verslag! Eens kijken of we ook lovend kunnen zijn na onze zesde wedstrijd in 2023? Alle kippen vliegen weer naar het noorden. Op naar koploper Sneek.