VC Sneek onttroont regerend kampioen SSS H2

,,De kening is dea, lang libje de kening!” Dat had de Friese krantenkop kunnen zijn na de nederlaag van Autoschade Van der Werf/SSS H2 tegen VC Sneek H1. Bijna drie weken geleden verloren de Barnevelders in het hoge noorden van de koploper in de Eerste Divisie A. SSS H2 droeg met de 4-0 nederlaag als regerend kampioen de kroon over aan de aanstaande Sneker kampioen.

Bijna drie weken geleden verloor Autoschade Van der Werf/SSS H2 voor het eerst in 2023 een competitiewedstrijd. Na vijf overwinningen op rij was SSS opgeklommen naar de vierde plaats en was de top drie zelfs in het vizier gekomen. De Barnevelders maakten zich geen illusie over een eventueel kampioenschap, maar als titelkandidaat Pegasus verslagen kon worden dan kon er misschien ook wel gestunt worden tegen koploper VC Sneek.

In de thuiswedstrijd had SSS immers ook goed spel getoond, maar hadden de jonge kuikens tijdens de big points te veel ontzag getoond voor de ervaren Friese mannen. De afspraak was in ieder geval om er volle bak in te vliegen in Sneek. VC Sneek zal waarschijnlijk niet anders verwacht hebben, gezien onze goede resultaten in 2023 en onze fantastische blocking party video.

Goed. Zaterdag 18 februari. De laatste verre uitwedstrijd van dit seizoen. Hierna nog twee keer naar Zwolle… of… inmiddels nog meer één keer naar Zwolle, dankzij uitermate goed onderhandelen van Robert Pleizier: in te huren voor al uw wedstrijdverplaatsingen, gijzelingen en afdingen op de markt. De verdeling was snel gemaakt: Meinko en Jordy vlogen al vroeg naar Sneek, Robert nam de alcoholvrije bus voor zijn rekening, Ewoud bestuurde de livestream-en-tas-met-blikken-bier-auto.

Nadat we gezien hadden hoe Dames 1 de koppositie in handen nam, hadden wij natuurlijk extra motivatie om ook voor een mooie wedstrijd te zorgen. Hiervoor moesten we weliswaar naar het verre Sneek afreizen, maar er zat genoeg steun voor SSS op de tribune: de familie De Boer, Lokomotiv Hydra, papa Held en dominee Graafland… En ook nog een groep jochies die liefkozend snoep naar ons gooiden vanaf de tribune.

Goed. De wedstrijd zelf. Of laten we eerst het inslaan beschrijven. Heel simpel: Rutger Zoodsma is de man die het beste kan inslaan van de hele eerste divisie. Daarmee zijn onze middens dit seizoen ook meteen onttroond als beste middens van de Eerste Divisie; al hopen we dat CSV (onze tegenstander komende zaterdag) nog steeds in deze waanideeën van afgelopen seizoen gelooft).

Oké. Dan de wedstrijd zelf. Hier kunnen we kort over zijn. Passend bleven we keurig overeind tegen het sterke Sneek; serverend hebben we enige druk kunnen neerleggen en ook blokkerend konden we af en toe een paar puntjes wegsnoepen. Maar het werd nooit spannend. Daarvoor is VC Sneek simpelweg een aantal stappen verder, een aantal jaar ouder en een aantal (eredivisie)seizoenen aan ervaring te goed. Wij konden het niveau van Sneek niet bijbenen; al mochten we in de vierde set nog even hopen op een snoeppuntje. Het bleef helaas bij het snoepje van de tribune.

Genoeg konden we de nederlaag snel van ons afspoelen. Naja, onze voorzitter had natuurlijk weer de beste douche gevonden en kon de nederlaag snel van zich afspoelen. De rest moest het druppelsgewijs doen. Gelukkig hadden we nog wel een zoete nasmaak dankzij lekkernijen Robert.

Op naar zaterdag voor een nieuwe zegereeks in 2023. Eens kijken of we opnieuw vijf op een rij kunnen behalen. Te beginnen tegen CSV: zaterdag 11 maart, 16.00 uur in De Meerwaarde.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)