Groen zegeviert in Grunn

SSS Heren 2 ligt nog altijd op koers voor kwalificatie voor de Super Malta League. Ook de tweede wedstrijd van het seizoen werd gewonnen. Ditmaal van Donitas. De zelfsturende Barnevelders speelden in Groningen vijf zwaarbevochten sets en stapten uiteindelijk met een 2-3 overwinning van het veld.

Met het nabespreken van de wedstrijd tegen Compaen concludeerde Freek dat hij graag wilde genieten van zijn ongeslagen status als coach van SSS H2: één oefenzege en één competitiezege. Gek genoeg wilde niemand anders mee naar Groningen voor een potje volleybal met de mooie mannen van Heren 2.
Oftewel, de laffe yell van het pre-Freek-tijdperk kon weer van stal gehaald worden: stuurloos!

Met de voltallige tienkoppige selectie gingen we in twee auto's naar het hoge noorden. Slechts twee auto's? Jazeker, want Sander heeft alvast een auto aangeschaft voor zijn kinderwens van een voltallig volleybalteam. Om de knieën en benen van de lange mannen enigszins te sparen werd er in Staphorst een pitstop ingebouwd, waar sommigen vloeibare cafeïne nuttigen.
Wilt u liever een vlog zien over deze reis en de wedstrijddag? Neem dan contact op met onze influencer Thijs.

In Groningen hadden we nog tijd genoeg voor een extra drankje, aangezien de reserveklassieker tussen Donitas H2 en Veracles H2 uitliep. Tijd voor onze benjamin om zijn ogen eens extra de kost te geven en zijn mening (huh, heeft Meinko een mening over iets?) over Groningen snel bij te stellen.

Het mooie groen kon aangetrokken worden en de coach kon zijn praatje... O wacht. Dan maar de capitano's Hahn en Verhoef aan het woord. Strijdplan klaar en hup het veld op.

Het zou een wedstrijd worden met bloed, zweet en kramp. Na het eerste punt van Nick sprintte SSS met veel servicedruk weg, maar Donitas keek zichzelf met enkele blokpunten en services terug in de set. Wij bleven aan de goede kant van de score en om de spanning in de slotfase te vergroten besloot de arbitrage beide kanten een punt cadeau te doen. En mede dankzij sterk verdedigend werk en punten van Josia pakten we met 25-27 de eerste set.

Ook de tweede set begonnen we voortvarend. Donitas had daarna het betere serveer- en blokkeerwerk en had alle reden tot het vieren van de punten. SSS maakte te veel fouten en dat leidde tot een 25-21 setverlies.

Om het over een andere boeg te gooien ging coach Sander het veld in (voor Aron) en kwam coach Gepko naar de kant (Meinko erin). Ook Ewoud bleef staan, waardoor Thijs zich ook als coach kon opwerpen. Heren 2 pakte direct de leiding: blokje van Meinko, verdediging van Julius en balletje via de handen uit door Nick.

Maar waar SSS heer en meester was in set drie (19-25), was het dame en slaaf in set vier. De achterstand liep zelfs tot tien punten op, mede dankzij sterk spel van de Groningse Held. Hij had regelmatig reden tot juichen, maar moest in de vierde set met kramp naar de kant. Wij profiteerden daarna bijna nog van de onzekerheid die toesloeg bij de geel-blauwen, maar de achterstand was te groot (25-20).

Als je meer dan twee uur in de auto zit voor een wedstrijd, kan je net zo goed ook minimaal twee uur op een veld staan. We zetten ons betere spel van de vierde set voort en maakten er een spannend slot van. Het was stuivertje wisselen richting de eindstreep, maar met mooie hoge aanvallen - en een klein beetje hulp van de arbitrage - maakten we het verschil: 11-15!

Met de 2-3 zege blijven we ongeslagen en staan we op een keurige derde plek. Op naar zaterdag voor een nieuwe kraker tegen SV Dynamo H3. Komt dat zien op zaterdag 7 oktober, 16.00 uur, De Meerwaarde.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)