Drie duels, drie coaches, drie zeges

Heb je zin om een winnend team te coachen? Altijd welkom bij SSS Heren 2. Van Compaen wonnen we met onze goedgemutste Freek als coach. Bij zijn afwezigheid stond het aanvoerdersduo Hahn-Verhoef winnend langs de lijn in Groningen. En afgelopen zaterdag moest Dynamo H3 eraan geloven met Robert als coach.

Met SV Dynamo Heren 3 kwam een bekende tegenstander op bezoek. Afgelopen seizoen werd de Apeldoornse ploeg kampioen in de tweede divisie - waarin ons derde speelt - met een bak aan ervaren spelers. Dynamo roept altijd iets extra’s op, zeker als je in het groen speelt; en dat laatste zal andersom ook het geval zijn. Zorg er daarnaast voor dat je tijdens de trainingsweek weinig 6-tegen-6 oefent en dat je een speler met Alterno-verleden in je team hebt: aan gretigheid geen gebrek.

Op de service van Meinko werd een eerste gaatje geslagen. Onze blonde Fries startte met Wilco op het midden. Daarnaast koos interim-coach Robert voor Julius, Josia en Sander. Op de passer/loper startten Thijs en Ewoud.
Nick had na twee basisplaatsen een stage in Turkije geboekt. Coach Freek besloot daarom ook naar het zuiden te gaan voor… tja, voor wat… De beelden spreken voor zich. El capitán Gepko had ook de zon opgezocht - hard werken hoor als docent! - maar besloot op tijd terug te keren voor het derde competitieduel. Eigenlijk gek dat hij tussendoor niet heen en weer vloog om te trainen…

Dynamo kwam aan het einde van de eerste set terug tot 20-20, maar Thijs liet nog maar eens zien dat libero’s niet alleen een service kunnen verwerken maar ook kunnen uitdelen. Met een gretige Wilco en attente Ewoud aan het net wonnen we met 25-20 de eerste set.

In het tweede bedrijf ging het opnieuw gelijk op, totdat Dynamo onze passing meer onder druk zette en wij vooral aanvallend in de problemen kwamen. Robert probeerde met het inbrengen van Aron en el capitán Gepko het tij te keren, maar het verschil was gemaakt. Dat gaf in ieder geval de mogelijkheid om de 14-jarige Jarne zijn debuut te laten maken in Heren 2. Wist u dat Jarne volgens zijn leeftijd officieel een eerstejaars B-speler is?

Het was vooral zaak om de ervaren tegenstander niet te laten geloven kans te maken op de eindzege. Coach Robert koos voor de basis van de eerste twee sets en dat pakte goed uit. Sander wist steeds beter Josia te vinden en die plaatste de nodige tactische balletjes. Er ontstond een spannende strijd. Dynamo leek iets weg te lopen, omdat wij wat ruzie hadden met de antenne en het net. Invaller Aron leidde ons weer terug naar een gelijke door Ewoud en Josia fijn te bedienen. Laatstgenoemde zette ons op 24-23 en dankzij een geplaatste pipe-aanval van Ewoud pakten we de set.

Robert zette ons op scherp om ook in de vierde set goed te starten. Volgzaam als we zijn, deden we dat dan ook! Sterk serveren van Thijs en Wilco, goed verdelen van Aron, prachtige punten van Ewoud en gooi een hoge bal naar Josia dan weet je zeker dat je een punt hebt. Dynamo probeerde met wat wissels en wat gepraat nog terug te komen, maar SSS liep alleen maar verder weg. Julius had het achterveld goed staan en Meinko pakte zijn blokjes mee. Langs de kant was het ook feest: nieuwkomer Wouter (wie… ja daarover hoort u in het volgende verslag meer) begeleidde ons ritmisch tijdens het klappen, Gepko moedigde fanatiek aan en Sander vond het leuk om Gepko een sjem te bezorgen.

Het publiek had er ook zin in en scandeerde de naam van Jarne (waarom niet van el capitán?) en coach Robert gaf gehoord: op 23-12 mocht Jarne nog wat punten meepakken. Het winnende punten lieten we over aan Josia: 25-16.
Dankzij de 3-1 overwinning stijgen we naar de tweede plek en zijn we net als koploper Alterno nog ongeslagen in de eerste divisie A. De Hebinkjes zagen vanuit het zuiden dat het goed was en gaven aan wel weer terug te willen komen naar Heren 2, op voorwaarde dat we later dit seizoen met het hele team naar het zuiden gaan. Ideetje? MALTA!

Dik van de Pol - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)