Heren 2 wint opnieuw sfeervolle uitwedstrijd

Aan sfeer geen gebrek in IJsselmuiden. Naast de studentikoze heksenketels in Groningen is de uitwedstrijd bij Set-Up een prachtige wedstrijd om naar uit te kijken. En ook op terug te blikken. Zeker als je de punten mee naar huis mag nemen (voor het derde jaar op rij).

Na glansrijke overwinning op SV Dynamo H3 stond er weer een ontmoeting op het programma met een bekende tegenstander: Set-Up H1. De afgelopen twee seizoenen hebben we zowel thuis als uit van deze ploeg gewonnen, maar zeker vorig seizoen ging dit met veel moeite. We bogen uiteindelijk een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning.

We kennen de tegenstander, maar je moet uitgaan van je eigen kracht omdat je zelf weet wat je wel en niet kan. Al ging dat niet helemaal voor ons op. Bij het verzamelen voor vertrek in De Meerwaarde schudden coach Freek en aanwinst Wouter elkaar de hand. Ik vermoed dat Freek bij een handdruk al voelt hoe de mate van gogme bij Wouter is: dat zit wel goed.

Eenmaal vertrokken checken we of iedereen wel mee is (wie neemt Meinko mee?) en een uur later stappen we uit in het pittoreske IJsselmuiden. Het publiek is net aan het bijkomen van de derby tussen Heren 2 en Heren 3, maar heeft nog genoeg zin voor een wedstrijd van het vlaggenschip tegen de bezoekers uit Barneveld. Gelukkig zien we maar liefst vier supporters voor ons, waarbij het wel twijfelachtig is of Gert soms zijn achternaam eer aan deed aangezien hij bij de harde kern van Set-Up zat.

De prachtige sfeer leek ons vooral te sterken, zeker omdat we het publiek na zeventien punten stil hadden gekregen: een relatief eenvoudige 6-11 voorsprong. We zagen dat Set-Up worstelde zonder hun vaste spelverdeler. En juist als je denkt dat het makkelijk gaat, gaat het fout. Fout na fout. Na fout na fout. En zo sta je 13-11 achter. En niet veel later heb je opeens de set verloren.

Gelukkig wist coach Freek ons met de juiste woorden te prikkelen: als je minder fouten maakt, kan je hier gewoon winnen. Aangezien we de eerste set maar liefst 13 eigen fouten maakten (tegenover 9 van Set-Up), zou dat in de tweede set toch beter moeten gaan. Hoewel onze foutenlast nog wel hoog was, liepen we puntje voor puntje weg. We gingen beter serveren en dwongen Set-Up tot meer fouten maken: 19-25.

In de derde set pakten we vroeg een gaatje dankzij een ace van Nick. De hardwerkende superboeren gaven niet zomaar op en kwamen terug. Gelukkig was daar debutant Wouter! Met een ace gaf hij het juiste voorbeeld en even later hadden we een voorsprong van vier punten te pakken wat we niet meer weg zouden geven. Verder bleef Set-Up heerlijk op Julius serveren: tot groot genoegen van het publiek én van SSS Heren 2. Want Julius bleef fier overeind! O ja… het eerste blokpunt van het seizoen voor Sander is ook binnen!

Waar we vorig seizoen in een vijfsetter met de winst naar huis gingen, wilden we dit seizoen in vier sets met vier punten huiswaarts keren. Er werd hard gewerkt aan beide kanten, maar onze foutenlast was inmiddels laag en de blok-verdediging stond goed. Zet vervolgens Ewoud met een D aan service (en zijn vriendin op de tribune) en je gaat opeens van 14-14 naar een 14-20 voorsprong! Het was een grillige wedstrijd dus we lieten Set-Up uiteraard weer iets terugkomen, maar met twee punten op rij van topscorer Josia was de 19-25 setwinst en eindzege een feit.

Met de vierde zege op rij pakken we vier punten en stijgen we naar de tweede plaats in de Eerste Divisie A. Zaterdag 28 oktober is de volgende wedstrijd. Dan spelen we om 16.00 uur thuis tegen VC Zwolle.