Toch niet de groenere overkant

Het gras is groener aan de overkant. Dat was vier sets het geval in Groningen. Met het groene publiek in het zicht pakten Veracles en SSS allebei twee sets, helaas bleek dat trucje in de vijfde set voor ons niet te werken. Hierdoor keerden we met slechts twee punten huiswaarts.

Na de zwaarbevochten zege bij CSV in Zwolle stond er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Heren 2 mocht weer naar Groningen. Dat was zo'n leuk vooruitzicht dat zelfs een spelersvrouw mee wilde. RadioNL Top 30 aan, pitstopje langs de A28 en voor je het weet ben je al bij de Struikhal.

Eind september stonden de verhoudingen meteen op scherp met de blauw-gele studentenploeg als tegenstander. Ditmaal voelden we ons meer thuis met de groene aankleding van Veracles. Al kunnen we nou ook weer niet spreken van een warm onthaal gezien de lage temperaturen in de hal. Of zoals onze Aron het verwoordt: "Ze hebben hier in Groningen al duidelijk de gaskraan dichtgedraaid."

De opdracht van Freek was duidelijk: net als tegen CSV minimaal vier punten pakken en goed uit de startblokken komen. Helaas bleek dat laatste niet het geval. Over de eerste set kunnen en willen we kort zijn: 25-15 verlies.

Na de kantwissel kwamen we beter in ons spel. Wat heet: Nick was zeer waardevol met z'n service, de pass stond goed en de aanvallers werden bereikt. Dan wordt volleybal een stuk leuker. We kwamen gelijk met 19-25.

Helaas moesten we weer van kant wisselen. Hetzelfde scenario als in set één werd uitgevoerd: Veracles serveerde ons weg en ook voor de rest kwamen wij niet voor in het spel. We hadden aan het einde van de set nog een goede serie, maar de set ging met 25-18 verloren.

Gelukkig mochten we van kant wisselen. Waar Nick in set 2 voor een voorsprong zorgde met zijn service, was dat Gepko in set 4. We speelden prachtig spel. Alleen...lieten de teugels aan het einde te veel fieren met het oog op een vijfde set.

Wat kies je dan als aanvoerder? Starten of eindigen aan de winnende kant? Laten we maar eindigen op het veld waar alle sets gewonnen werden. En wat gebeurde er... We kwamen direct 3-0 achter en konden dat gat niet meer dichten. Het gras bleek toch niet groener te zijn aan de winnende overkant.

Ondanks de zure nederlaag - waardoor het linkerrijtje nog meer bij elkaar is gekropen - hadden we nog een gezellige avond in Grunn. Met Johan, met onze twee vrouwelijke supporters en met onze aspirant-student De Boer.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)