Heren 2 knuffelt zich naar 3-2 zege

Knuffelen is het geheim voor een goed einde. Daar kwam SSS Heren 2 in de derde set achter in de wedstrijd tegen VVH H1. Gelukkig stonden we toen nog maar met 0-2 achter en hadden we nog alle tijd om de wedstrijd om te draaien. Zo gezegd, zo gedaan: een 3-2 overwinning! Daarmee handhaven we ons in de top vijf van de Eerste Divisie A.

Je zou zeggen: een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Ik weet niet hoe het met kippen zit bij dit gezegde? Hoe vaak zij zich mogen stoten aan de steen genaamd ' goed starten in de eerste set'. Positief: we kwamen netjes met 2-0 voor, maar daarna verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon.

De Harderwijkse bezoekers hebben een talentvolle ploeg met veel passie en speelden zich naar een terechte 0-2 voorsprong in sets. Met enkele wissels en de nodige praatjes probeert coach Freek het tij te keren. Aron werd fit genoeg bevonden om - zonder al te veel gebruik te maken van de medicijntas - in te vallen en op het midden mocht de (bijna) Eredivisie-ervaring het laten zien. Met een goed roulatiesysteem van onze passer/lopers en Renger op de dia begonnen we aan de inhaalrace.

Het geheim? Knuffelen! Heel veel knuffelen. Het schijnt dat Nick daar vooral van houdt. En blijkbaar is de rest ook niet vies van een stevige knuffel. Daarnaast werd er natuurlijk ook wat beter geserveerd, werden er meer balletjes gescoord en gingen de handjes tijdens de blokkering goed over het net.

En opeens wordt er een vijfsetter afgedwongen. In tegenstelling tot de wedstrijd in Groningen drukte SSS nu wel door. Serviceseries van Nick en Gepko zetten VVH onder druk en met de nodige beleving, mooie acties en knuffels (vooral knuffels) werden de meeuwen steeds stiller.

Dankzij de 3-2 overwinning staat SSS Heren 2 op de vierde plaats in de Eerste Divisie A. Zaterdag speelt de ploeg een belangrijke wedstrijd bij Sudosa-Desto Heren 2, de nummer vijf. Komt dat zien... in Assen!