Heren 2 verliest opnieuw van de groenen

Laten we maar uitgaan van driemaal is scheepsrecht. Zaterdag 9 december speelt SSS H2 tegen koploper Alterno H1 en dat wordt de derde groene tegenstander dit seizoen. We gaan ervoor om te laten zien dat we het mooiere groen zijn. Helaas lukte dat niet in de uitwedstrijd tegen Veracles en ook niet afgelopen zaterdag bij Sudosa-Desto H2.

Momenteel is Alterno de titelkandidaat in de Eerste Divisie A. Daarachter strijden vier à vijf teams om de podiumplaatsen die ook rechtgeven op promotie naar de Topdivisie. We hebben onszelf de afgelopen weken een slechte dienst bewezen door punten te verspillen tegen teams uit het linkerrijtje. Gelukkig wisten we wel een zwaarbevochten vijfsetter tegen VVH naar onze hand te zetten.

Afgelopen zaterdag stond er een jeugdwedstrijd bij Sudosa-Desto op het programma. Of beter gezegd: we verzamelden om 10.15 uur bij De Meerwaarde voor onze toch naar het noorden. Gelukkig is het de laatste keer dit seizoen dat we voorbij Zwolle moeten met een wedstrijd.

Eerder dit seizoen kwamen we erachter dat Groningen al onontwikkeld gebied is met een gebrek aan gas en dus een beetje warmte. In het klein beetje zuidelijker gelegen Assen bleek het niet veel beter te zijn qua warmte. Daarnaast was het water ook niet drinkbaar. Gelukkig werden we netjes ingelicht van tevoren.

Na een paar goede trainingen slaagden we er ook eindelijk in om goed te starten. We kwamen op voorsprong... maar slaagden er helaas niet in om deze vast te houden. We verloren de eerste set met 25-18.

In de tweede set waren we lang aan elkaar gewaagd, maar trok Sudosa-Desto nipt aan het langste eind 28-26. Dan maar de wedstrijd omdraaien in de derde set, net als tegen VVH. Alleen gaven we totaal niet thuis. Het leek wel alsof we ons al bij de nederlaag neergelegd hadden. Gedurende de set knokten we ons puntje voor puntje terug en bij de slotfase stonden we - mede dankzij goed serveren van Meinko - opeens op gelijke hoogte. Helaas ging ook deze set met 28-26 verloren.

We gingen echter niet zonder punten naar huis; met 20-25 pakten we de laatste set en een troostpuntje. Tegelijkertijd een belangrijk punt om in het spoor te blijven van de top vier en mee te blijven doen om de promotieplaatsen.

Zaterdag 9 december een nieuwe ronde met nieuwe kansen, tegen de ongeslagen koploper Alterno.