Heren 2 uitgerookt door Alterno

De beste ploeg van de Eerste Divisie A is een team met een groen shirt. Twee jaar geleden was SSS Heren 2 dat nog; dit seizoen is dat overduidelijk Dros-Alterno Heren 1. De koploper liet in De Meerwaarde zien waarom het nog geen wedstrijd verloren heeft; ook al kon SSS twee sets meer dan goed partij bieden en deed het zichzelf tekort door geen set te pakken.

Voor de tweede keer dit seizoen waren we als ploeg compleet. De vorige keer dat alle spelers mee waren, wonnen we met 1-3 bij Set-Up IJsselmuiden. Ditmaal stond een team van een ander formaat tegenover ons: Alterno H1. Nu heeft SSS ook inmiddels een aantal spelers met eredivisie-ervaring; een twee passers met enkele jaren ervaring en enkele spelers met enkele punten ervaring. Bij Alterno is de eredivisie-ervaring overduidelijk aanwezig.

Met de terugkeer van Josia hadden wij extra aanvalskracht en had Freek weer de optie om een dubbele wissel toe te passen. Eens kijken of zijn Antilliaanse spronghoogte nog steeds intact is na een maandje op Bonaire. We kunnen in ieder geval met zekerheid stellen dat de zon heeft geschenen op het eiland.

We zien Heren 3 met 3-2 winnen tegen Scylla en dat inspireert ons natuurlijk extra om ook voor een stunt te zorgen. Met Plan Thijs gaan we vol moed van start tegen Alterno. We doen weinig voor Alterno onder, maar de Apeldoorners pakken op hun service vaak een puntje extra waar wij dat nalaten. Sterk verdedigend werk van Julius zorgt ervoor dat Alterno de punten zeker niet cadeau krijgt, maar de afstemming tussen onze aanvallers en Aron is niet optimaal. We proberen het spel van Alterno nog te ontregelen door het brandalarm af te laten gaan, maar het vroeggeslagen gat blijft in het voordeel van Alterno staan,.

Na de 19-25 gaan we in de tweede set met Sander als spelverdeler van start. We gaan gelijk op met Alterno en Meinko slaat een paar mooie punten binnen. Halverwege de set slaat Alterno een gaatje met twee serviceseries en het verschil van vijf punten blijft tot het einde van de set staan.

De derde set kent hetzelfde spelbeeld: we gaan lang gelijk op, halverwege de set neemt Alterno een klein beetje afstand, maar ditmaal haken we weer aan en komen we terug tot 21-21. Renger is heerlijk op dreef en dat is hard nodig om te compenseren tegenover de makkelijk scorende diagonaal van Alterno. De spanning loopt hoog op, spelers werken zich in het zweet en bloed aan beide kanten van het veld en uiteindelijk... de tranen bij SSS. Met 23-25 gaat de set naar Alterno, omdat SSS zelf niet tot scoren komt en de blokkering niet gretig genoeg is.

Dan maar proberen om toch nog een puntje in eigen huis te houden, zodat Freek gewoon een speciaal biertje kan bestellen. Alterno lijkt het wel te gevallen en zet meerdere spelers uit het B-team in het veld. Als je zelf echter zes keer in het net serveert, wordt het een lastig verhaal. We komen vanaf 18-23 en 21-24 nog terug tot 24-24 - mede dankzij goed serveren van Aron - maar daarna laten we het zelf afweten in de aanval en in de blokverdediging. Met 24-26 verliezen we ook de vierde set en blijven we voor het eerst dit seizoen puntloos.

Of verloren we met 24-27? Geen idee hoe dat precies werkt met een kaart, een taart en hoeveel onze libero er spaart. Dat de teleurstelling na afloop groot was moge duidelijk zijn, omdat we onszelf - ondanks het goede spel - niet hebben weten te belonen met één of twee punten.

We zakken naar de zesde plaats op de ranglijst. Het podium is nog altijd in zicht met slechts drie punten achterstand op VC Zwolle. Zaterdag gaan we naar Deventer voor een plaats om de promotieplaatsen tegen Avior. 

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)