SSS Barneveld gaat boven Groningen

Met de slogan “er gaat niets boven Groningen” probeert de stad het toerisme te lokken. Na zaterdag moet die tekst echter aangepast worden, want Barneveld gaat wel degelijk boven Groningen. Opnieuw was er een overwinning te noteren voor E-difference/SSS 2, ditmaal met 1-3 bij het Groningse Donitas.

 

Tegen AVV Keistad klopte alles vorige week en we wisten dat het lastig zou worden om opnieuw een net zo sterke pot neer te zetten, onder andere omdat Donitas een stuk hoger werd ingeschat door ons. Dat bleek terecht te zijn, want de studentenploeg had met Jisse Diekerhof een scorende man op de diagonaalpositie. SSS voerde de servicedruk echter op en wist zo de tegenstander onder druk te zetten. Op het moment dat het spannend leek te worden, zorgde Joep met twee rake klappen voor de setwinst (20-25).

 

In de tweede set begonnen de Barnevelders opnieuw voortvarend met een servicereeks van Michiel, maar daarna haperde de servicemachine van SSS. Bij Donitas begon deze juist te lopen en SSS kwam niet onder de druk vandaan. Freddy, niet geheel fit, had het even moeilijk in de pass (25-18). Het thuispubliek geloofde er ook weer in, maar SSS 2 pakte de draad weer op. Bij Freddy begon de ingenomen aspirine te werken en werd door de energie van het team opgenomen in de rest van de wedstrijd.

 

De service liep weer bij SSS en dat bewees Michiel door het net te gebruiken om een ace te maken, niet één, maar twee keer. Kevin had de draad ook weer opgepakt en bleef aan de lopende band scoren aan het net. De derde set was een prooi voor SSS (18-25) en ook het vierde bedrijf ging mee terug naar Barneveld (21-25).

 

Met vier punten in de tas keerde de selectie huiswaarts, maar niet voordat er een tussenstop werd gemaakt bij eetcafé de Japperij in Staphorst. Hier bleek nog maar eens dat het met het teamgevoel wel goed zit en met de eetlust ook. Voor herhaling vatbaar voor de overige uitwedstrijden in het noorden, zowel het eten als het resultaat van de dag.

 

Aanstaande zaterdag (6 oktober) speelt E-difference/SSS 2 weer een thuiswedstrijd, om 16.00 uur tegen Side-Out. De ongeslagen status en de tweede positie wordt dan verdedigd tegen de bezoekers uit Slagharen. Weest allen welkom!

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)