Heren 2 lijdt eerste nederlaag in Assen

Met drie overwinningen op rij reisde Heren 2 af naar Assen als koploper van de 1e divisie A. Een valse start werd nog wel goed gemaakt, maar E-difference/SSS 2 haalde niet het niveau van de eerste wedstrijden om opnieuw met de winst naar huis te gaan. Sudosa-Desto was uiteindelijk met 3-1 te sterk.

Met een sterke service en een stabiele pass hoefde SSS tot aan zaterdag nog maar één set af te staan aan een tegenstander. Juist deze twee 'wapens' lieten Heren 2 in de steek. Freddy kende een uitzonderlijk slechte dag en vanaf de achterlijn was het in de eerste set een unicum als er een Barnevelder twee keer achter elkaar wist te serveren. Aan het einde van het spel kwam SSS beter in de wedstrijd, maar het was te laat om nog de setwinst te pakken (25-21).

Aan het einde van de set had SSS wel het juist ritme te pakken gekregen en hield dit vast in de tweede set. Sudosa-Desto bleek al moeite te hebben met een 'koekie'; daarnaast stond de blokkering en de verdediging goed om de aanvallen van de Assenaren op te vangen: 16-25.

Vanaf de derde set ontstond er meer een wedstrijd in de Timp. SSS leek terug te vallen in de malaise van de eerste set, maar buitenaanvallers Machiel en Dirk-Jan en bovenal diagonaal Paul zorgden ervoor dat Heren 2 in de wedstrijd bleef. Sudosa-Desto bleek eveneens nog een scorende diagonaal achter de hand te hebben, en hij bracht Assen op een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven: 25-19.

In het vierde bedrijf was SSS erop gebrand een vijfde set af te dwingen. De tweede scheidsrechter en schrijver probeerden SSS uit de concentratie te halen (een opstellingsfout bleek geen opstellingsfout te zijn, maar de arbitrage wilde van geen wijken weten); maar toch bleven de Barnevelders meedoen om de beslissende set af te dwingen. Boven de twintig wist SSS het echter niet af te maken, en daar profiteerde een gretig Sudosa-Desto van door wel te scoren: 25-23.

De 3-1 nederlaag was pijnlijk, maar terecht: het spel was verre van goed genoeg om in het linkerrijtje, laat staan bovenin, mee te draaien in de 1e divisie A. Gelukkig kon de dag positief worden afgesloten met heerlijk eten bij de Japperij in Staphorst, al smaakt het beter na een overwinning.

Zaterdag 27 oktober speelt E-difference/SSS 2 een echte topper in de 1e divisie A. Ondanks de nederlaag staat SSS 2 op de tweede plaats, twee punten achter koploper Alterno; en laat dat nou net de eerstvolgende tegenstander zijn. Wij hopen op jullie steun in de Alternohal, waar wij de nederlaag recht willen zetten; het is slechts een half uurtje rijden.

Zaterdag 27 oktober - 17.00 uur: Alterno - E-difference/SSS 2.