Alterno te sterk voor Heren 2

E-difference/SSS 2 heeft terrein prijs moeten geven als het gaat om de bovenste plaatsen. In Apeldoorn werd een onvervalste kraker en strijd om de koppositie met 4-0 verloren van Alterno. De Apeldoornse ploeg gaat fier aan de leiding, waar SSS 2 afzakt naar plaats vijf.

SSS moest het zaterdag doen zonder Mark van Roekel (wegens ziekte afwezig), maar ook zonder de aanvoerder ging SSS vol goede moed en fel van start bij de koploper. De eerste twee sets waren de ploegen aan elkaar gewaagd en was er volleybal op hoog niveau te zien. SSS nam in beide sets een vroege voorsprong, maar Alterno kwam even zo vaak sterk terug aan de hand van René van der Mark en Wouter Langendijk. Beide sets trok Alterno net aan het langste eind: 25-22 en 25-23.

Daarna probeerde Alterno het initiatief te pakken en weg te lopen van de Barneveldse bezoekers. SSS hield de achterstand beperkt en wist halverwege de derde set op gelijke hoogte te komen. Alterno bleef echter de gehele wedstrijd passend ijzersterk, waardoor spelverdeler Berry Achterkamp voor een goede aanvalsspreiding kon zorgen. Aan het einde van de set liep Alterno weg van SSS en deze achterstand werd niet meer overbrugd: 25-20. SSS 2 wilde nog aanzetten om de vierde set mee naar huis te nemen, zodat het bier tijdens het Oktoberfest minder zou smaken bij Alterno; maar de Apeldoornse koploper gaf geen krimp; opnieuw 25-20.

Aan het begin van het seizoen zou vijftien punten uit vijf wedstrijden, en een vijfde plaats een prestatie zijn waar we meer dan tevreden mee zouden zijn; maar als je al aan de koppositie hebt mogen ruiken, is een tweede nederlaag op rij natuurlijk teleurstellend. In de kleedkamer werd gezegd wat gezegd moest worden, en de biertjes smaakten alweer een stuk beter bij het aanschouwen van Sliedrecht Sport - Alterno.

Het vizier is alweer gericht op zaterdag (3 november). Dan wacht het duel met nummer zes Ecare Apollo, dat één punt minder heeft en één wedstrijd minder gespeeld dan SSS 2. Weliswaar staan de Barnevelders op een vijfde plaats, maar de achterstand op nummer twee Arvevo (tegenstander op 10 november) is slechts één punt. Zaterdag is de eerste wedstrijd in de A-hal van de Meerwaarde, dus er is meer dan genoeg plek op de tribune om E-difference/SSS 2 aan te moedigen!

Zaterdag 3 november, 16.00 uur, De Meerwaarde: E-difference/SSS 2 - Ecare Apollo 8.