SSS 2 pas laat wakker

0 – 2 achter en toch met 3 – 2 gewonnen. Maar geen blije gezichten achteraf bij SSS. Onderschatting bleek zaterdag de gevaarlijkste tegenstander voor de Barnevelders. Rode lantaarndrager DIO Bedum ging fris en fruitig van start, sloeg naar alles wat bewoog en met succes. Slap verdedigen bij SSS in combinatie met matig spelverdelen, een volledig falend midden en een onrendabele aanval leidde tot verlies in de eerste set met 18 – 25.

Ook in de tweede set was SSS nog niet wakker geschud. Alleen diagonaal Joep Kuiphuis scoorde onverstoord met regelmaat zijn balletjes. Opnieuw winst voor een met flair spelend DIO: 20 – 25. Pas in de derde set nam routinier Mark van Roekel het voortouw met een aantal prima verdedigende acties. Langzaam kwam het schip op stoom. Meer servicedruk en een scorende Paul van Roomen brachten SSS de setwinst: 25 – 15. In de vierde set geen vuiltje aan de lucht: 25 – 14.

De vijfde set is altijd een loterij. Het is zaak om goed te starten. Dat deed DIO wel en het wisselde van veld met minimale voorsprong: 8 – 7. Bij 9 – 9 liet DIO zich flink van de wijs brengen door een paar discutabele beslissingen van de leidsman. Twee punten gingen verloren en vervolgens kreeg de coach een gele kaart: 12 – 9 voor SSS. Daarmee was de wedstrijd wel beslist, want SSS drukte door naar 15 – 10. De vijfde overwinning op rij, maar wel een met een bittere nasmaak…

Volgende week zijn er weer kansen om die bittere nasmaak weg te spoelen. SSS 2 mag de goede eerste seizoenshelft afsluiten tegen SV Dynamo Apeldoorn, de nummer twee tegen de nummer drie in de 1e divisie A. Zaterdag 15 december, om 16.00 uur in het Omnisportcentrum te Apeldoorn.