E-difference/SSS 2 doet zichzelf tekort

Vijf eigen fouten leidden een volstrekt onnodige nederlaag in voor het tweede team van SSS. Op een 14 – 11 voorsprong in de vijfde set belandde eerst een service in het net, daarna kreeg Freddy Kunst een gele kaart wegens het boos weggooien van de bal, vervolgens werd een ‘gestolen bal’ gegeven en toen volgden aan het net nog een paar aanvallende missers.

Een uitstekende passlijn met Mark van Roekel en Freddy Kunst bleek niet voldoende voor SSS om aanvallend een vuist te maken. Waar de aanvallers van Side Out vol voor elke kans gingen, grossierden de SSS aanvallers in individuele fouten en slordigheden. Side Out was sterk en geïnspireerd aan de wedstrijd begonnen, want het degradatiespook waart rond in Slagharen. Die scherpte leidde tot de eerste setwinst: 25 – 22.

Al snel in de tweede set bracht SSS Joep Kuiphuis en de van een enkelblessure herstellende Machiel Kunst in. Met deze verse krachten kwam SSS aanvallend en blokkerend beter in z’n ritme: 25 – 18 en 25 – 22. Met een 2 – 1 voorsprong op zak lieten de Barnevelders laconiek de teugels wat vieren. Onder leiding van de broertjes Hilberdink knokte Side Out zich terug in de wedstrijd. In het midden kwamen Peter Krook en Rens Meijer steeds beter door. Side Out kwam langszij met 25 – 22.

In de vijfde set had SSS, dat in Mark van Roekel z’n uitblinker had, de zaken weervolledig onder controle en leek de winst voor het grijpen. Tot aan het matchpoint op 14 – 11. Daarna mocht Side Out z’n cadeautjes gaan uitpakken: 17 – 15.