Dubbele revanche voor E-difference/SSS 2

Opnieuw bleef E-difference/ SSS 2 ongeslagen in een thuiswedstrijd: 4 – 0 tegen Sudosa. Het werd een dubbele revanche. Allereerst had SSS in de uitwedstrijd in Assen een gevoelige 3 – 1 nederlaag geleden tegen Sudosa. Bovendien wilde het team van coach Klaas Kunst zich revancheren voor de volstrekt onnodige nederlaag vorige week in Slagharen tegen Side Out.

E-difference/ SSS slaagde volledig in de opzet. Waar vorige week de aanvallers nog massaal tekort schoten en grossierden in losse flodders (alleen Mark van Roekel bleef scoren) werd nu op alle posities aan het net met overtuiging gebeukt. Met Joep Kuiphuis (diagonaal) en de herstelde Machiel Kunst (passer-loper) in de basisopstelling ging SSS flitsend van acquit. Joep Kuiphuis scoorde uit alle hoeken en standen en met Machiel Kunst kwam er een sterke passer bij die bovendien aan het net blokkerend bijna niet te passeren was. Eerste set 25 – 18.

Met dat steuntje in de rug en steunend op een solide passlijn schroefde SSS de service nog wat op en kwam ook in de 2e set niet in gevaar: 25 – 20. In de 3e set serveerde Adriaan Kuiper SSS naar een 6 – 1 voorsprong en SSS liep zelfs uit naar 10 - 2. Het leek een ‘makkie’ te gaan worden. Maar de Assenaren gaven zich nog niet gewonnen. De brede selectie van coach Hielke Loman biedt veel mogelijkheden. Sudosa kwam sterk terug. Spelverdeler Niels Anker en diagonaal Bram Hessels trokken hun ploeg naar een hoger niveau. Sudosa kroop steeds dichterbij, maar SSS bleef met goed verdedigen en gedegen rallywerk ook deze set aan de goede kant van de score: 25 – 23.

De vierde set was een spektakelstuk met prachtige rally’s en steeds wisselende kansen. Sudosa kwam drie keer op setpoint, maar SSS toonde zich als team onverzettelijk. Mede door een uitstekende invalbeurt van Dirk Jan van Zanten bleven alle punten in Barneveld: 30 – 28.