Daverende vijfsetter in Barneveld

E-difference/ SSS 2 en Alterno, de nummers 3 en 1 van de 1e divisie A, maakten er in sporthal De Meerwaarde een spektakelstuk van. De arbiters Meijer en Stuiver voegden zich in het hoge niveau van de wedstrijd, floten een puike partij en ontvingen na afloop de complimenten van beide teams. SSS, zonder de grieperige Paul van Roomen, had met 2 – 0 voor kunnen en had dan de wedstrijd in z’n voordeel kunnen beslissen. Maar even goed had Alterno een 3 – 1 zege in de wacht kunnen slepen. Beide ploegen konden zich uiteindelijk vinden in een puntendeling met Alterno als nipte winnaar.

 

SSS knalde furieus uit de startblokken en richtte z’n scherpe service conform de strategie van coach Klaas Kunst allereerst op Wouter Langendijk. De passer-loper, uitblinker in de wedstrijd in Apeldoorn, wist niet wat hem overkwam en kon al snel gaan zitten. Daarna was libero Jesse van Oostrum ‘het haasje’. De jonge libero wankelde regelmatig, struikelde, maar viel nooit helemaal om. E-difference/ SSS steunde op de stabiele pass van Mark van Roekel en de broertjes Kunst. Spelverdeler Michiel van de Beek speelde gedreven en zorgde voor een goede spreiding van het aanvalsspel. De scherpe service en de aanvallende scores van dia Joep Kuiphuis en Machiel Kunst zorgden voor de extra impuls, waardoor SSS de eerste set winnend kon afsluiten: 25 – 21.

 

SSS ging in de tweede set op dezelfde voet voort en leek lange tijd op 2 – 0 te gaan komen. Alterno coach Paul ten Broeke mocht vooral de uitblinkende diagonaal Marco van Zuidam en de stabiele setter Sjors van Tongeren dankbaar zijn dat het kwartje voor de Apeldoorners nog net de goede kant opviel: 26 – 28 en dus 1 – 1. Bij Alterno eiste ook Rene van de Mark in de loop van de wedstrijd een steeds prominentere rol op: passend en aanvallend toonde hij zijn meerwaarde. De derde set kwam dan ook geen moment in gevaar: 17 – 25.

 

In de vierde set leek Alterno rechtstreeks op een 3 – 1 overwinning af te stevenen. SSS bleef echter strijden voor elk punt. Kevin van de Pol leidde de ommekeer in met een eenmansblok op Rene van de Mark. Daarna gaf SSS geen krimp meer en onder leiding van de onvermoeibare Mark van Roekel pakte SSS de vierde set met 27 – 25. In de vijfde en beslissende set brachten een paar onnodige eigen fouten SSS snel op achterstand. SSS knokte zich terug, maar uiteindelijk moest de vechtlust en strategie van SSS het afleggen tegen de aanvalspower van Alterno: 11 – 15.

 

Aan het eind was er voor beide ploegen een ovatie van het talrijke publiek, dat meer dan twee uur had genoten van een prachtig spektakelstuk, dat eigenlijk alleen maar winnaars opleverde. Een van die winnaars was Dynamo 2 dat na een 4 – 0 winst tegen Sovoco nu Alterno op 2 punten is genaderd. Maar ook Sombroek cs moeten nog naar Barneveld!

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)