E-difference/SSS 2 trots op plek drie!

Dankzij een 3 – 2 zege op AVV Keistad pakte SSS op eigen kracht de derde plek in de 1e divisie A. Bij Keistad kwam de nederlaag kei(!)hard aan. Het team van trainer-coach Marcel Ruiterlinde heeft kwaliteit en faciliteiten volop, maar degradeert desondanks rechtstreeks naar de 2e divisie.

SSS wilde een uitstekend seizoen beslist goed afsluiten en voerde in de eerste set de beoogde service- en aanvalsstrategie perfect uit. Keistads tropische verrassing, de Braziliaan Rodrigo Pereira, was met afstand de beste bij het inslaan, maar in de wedstrijd kon hij geen potten breken voor de Amersfoorters: 25 – 17 voor SSS. In de tweede set kantelde de wedstrijd in het voordeel van Keistad: meer servicedruk en meer aanvallende flair brachten de SSS passlinie geregeld in de problemen: 25 – 18 voor Keistad.

De derde set ging tot 16 – 16 gelijk op. Toen bleek dat SSS een fout in de opstelling had, die niet door de tweede scheidsrechter was geconstateerd. Na enig tumult was het resultaat: alle punten eraf en verder met 16 – 0 voor Keistad. Een welkom kadootje voor de Amersfoorters en bakken frustratie bij SSS. Maar de Barnevelders toonden een enorme veerkracht en mentaliteit in de vierde set. Een kleine achterstand werd net voor de 20 punten grens door een servicebeurt van Martijn Drost weggepoetst. Daarna pakten de ervaren verdedigers Mark van Roekel en Freddy Kunst de meest onmogelijke ballen en scoorde het midden veelvuldig in de rally: 25 – 22 voor SSS. In de vijfde set hield Keistad het nog lang vol (10 – 10), maar SSS was niet meer te stuiten en sloot af met 15 – 10.

Een laatste wedstrijd waar alles inzat: fraai volleybal, wisselende kansen, incidenten, emotie en na afloop vreugde bij SSS en diepe teleurstelling bij Keistad. Eerste scheidsrechter Haambrink toonde zich een excellente spelleider, die de verhitte derby soeverein naar het einde leidde.

SSS had dit seizoen, na jarenlang degradatievolleybal, gegokt op een plek in het linker rijtje. De derde plek achter de terechte kampioen (het Dynamo van Justin Sombroek) en de gedroomde, maar niet heuse, kampioen Alterno was een maximaal resultaat. Een mooi afscheid voor aanvoerder Mark van Roekel na bijna 20 jaar trouwe dienst bij zijn kluppie SSS: kom daar nog maar eens om. De komende weken moet duidelijk worden hoe het team er volgend jaar gaat uitzien. SSS kan nog een paar talenten gebruiken!