E-difference/SSS 2 verliest seizoensopener

 

De mannen van E-difference/SSS 2 zijn het seizoen begonnen met een 1-3 thuisnederlaag tegen Boost/Donitas. De twee ploegen schotelden het publiek in de eerste twee sets een spannende wedstrijd voor. Daarna zakte het spel van SSS 2 echter terug en kon Donitas met de zege aan de haal gaan.

 

Trainer/coach Ezau Abraham koos in de basisopstelling voor spelverdeler Frank Staal, passer/lopers Martin Berger en Herman Rempe, diagonaal Joep Kuiphuis, middenaanvallers Gepko Hahn en Alwin Hendriks, en libero Niels Edskes. Abraham hield grotendeels vast aan zijn basisteam, maar gebruikte in de loop van de wedstrijd al zijn wissels om Donitas te bestrijden. Lars Nijenbrinks kende een ongelukkig debuut aan het net, maar herstelde zich sterk in de verdediging. Rinaldo Bouw liet juist aan het net van zich spreken, alleen zorgde er met een foutservice voor dat het debuut van Bram Wildekamp – als vervanger voor de geblesseerde Kevin van de Pol - bij een foutloze én balloze invalbeurt bleef.

 

SSS 2 kende een onzekere start, waarin drie foutservices op rij coach Abraham noodzaakten tot het nemen van een time-out. Minder risicovolle services bleken lastig genoeg te zijn voor Donitas, waarna de Barneveldse blokkering zich kon onderscheiden. De 18-jarige Hendriks, de benjamin van het team, leidde de blokkering alsof hij al jaren op eerste divisieniveau acteert. De terugkeer van SSS resulteerde in een spannend slot, maar na enkele setpunten over en weer trok Donitas aan het langste eind (28-30).

 

De Barnevelders voelden dat setwinst tot de mogelijkheden behoorde. SSS 2 nam direct het initiatief in handen en zorgde met veel servicedruk ervoor dat er met vlagen spectaculair volleybal kon worden gespeeld. Vooral de set-ups van Staal op de pipe werden gretig binnen geslagen door de buitenaanvallers. Donitas bleef nooit ver weg, maar precies ver genoeg om de set naar Barneveld te moeten laten gaan.

 

Het eerste punt van de competitie werd uitbundig gevierd, iets te uitbundig. Abraham moest de ploeg al vroeg in de derde set bij zich roepen, omdat het team zich als makke lammetjes naar de slachtbank liet leiden. SSS slaagde er niet in om net als in het eerste bedrijf de set te doen kantelen. Na de collectieve wanprestatie (13-25) hervond SSS zichzelf in de vierde set en lonkte lang de optie op een vijfde set. De Barneveldse pass kwam echter in de problemen, waarna de netspelers er ook niet in slaagden om de Groningse verdediging te verschalken. Donitas speelde de set solide uit en voorkwam dat het publiek getrakteerd werd op een vijfde set.

 

De seizoensopener was voor de jonge Barneveldse ploeg (19,9 jaar) een ontdekkingstocht. Dat na afloop het gevoel heerste dat er meer in had gezeten dan één punt, is het besef dat de rest van het seizoen voor de juiste wedstrijdmentaliteit moet zorgen. Het spel tegen Donitas – dat de nieuwe koploper is – liet immers zien dat de mogelijkheden en kwaliteiten in huis zijn om de doelstelling van handhaven te behalen. SSS 2 gaat zich de komende trainingsweek voorbereiden op het treffen met Scylla, van wie in de voorbereiding nog met 1-3 werd verloren. Het duel vindt zaterdag 5 oktober om 18.30 uur plaats in De Vlinder te Wageningen.

 

0
0
0
s2smodern
BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)