E-difference/SSS 2 laat zege uit handen glippen

Een aantal spelers van SV Dynamo 2 reisde met goede ervaringen af naar Barneveld, want de gelen uit Apeldoorn behaalden vorig jaar het kampioenschap van de 1e divisie A in De Meerwaarde. Het nieuwe E-difference/SSS 2 wilden de bezoekers ditmaal met een slechte ervaring terugsturen. De Barnevelders slaagden daar bijna in, maar verloren uiteindelijk in vijf sets.

Rinaldo Bouw mocht zichzelf bewijzen in de basis op de plaats van Herman Rempe; verder stuurde coach Ezau Abraham dezelfde spelers als tijdens de eerste twee duels het veld in. De kippen uit Barneveld kenden een vliegende start. De eerste set kenmerkte zich door quick and clean spel van E-difference/SSS 2 en de Apeldoorners kwamen er niet aan te pas. Martin Berger besloot de set met een mooie aanval: 25-16.

In de setwissel hamerden we erop scherp te blijven, want de reserves van SV Dynamo zouden zich niet bij een snelle nederlaag neerleggen. Één foutservice en drie mindere passes later stond er 0-4 op het telbord, een achterstand die niet meer goed gemaakt werd (16-25).

In de derde set was SSS erop gebrand revanche te nemen, maar de thuisploeg kreeg bij het eerste punt direct een domper te verwerken. Herman – die in de tweede set goed was ingevallen – stapte op de voet van Frank Staal toen hij een bal bovenhands over het net wilde spelen; voor hem helaas einde wedstrijd. SSS knokte zich echter terug in de wedstrijd en won mede dankzij een sterke blokkering met 25-19 de set. Dit had een ruimere setwinst kunnen zijn, zij het niet dat Dynamo succesvol was met zeven prikballen in de derde set.

Na de domper in de tweede set leek SSS 2 niet opnieuw een voorsprong uit handen te geven. Met een sterke Kevin van de Pol – die tegen SV Dynamo zijn eerste punten van het seizoen speelde – aan het net kwam SSS 2 op een 6-2 voorsprong. Een iets mindere pass betekende dat Dynamo langszij kwam. Vervolgens nam Martin het initiatief in de pass en hield hij zich staande onder de servicedruk van de gelen, maar ditmaal lieten de netspelers het afweten (13-25).

Het geloof in een overwinning was er, zeker nadat Alwin Hendriks met drie scores de thuisploeg op een 3-1 voorsprong had gezet. Op dat moment stond er geen enkele speler van het team van vorig jaar in het veld, aangezien Gepko Hahn er even uit was voor de libero. Op de service van Alwin liep SSS vervolgens uit naar 7-1 en ook bij een 8-4 setwissel leek er weinig aan de hand te zijn. Voor de derde maal slaagde de Apeldoornse ploeg erin de Barneveldse pass te laten bezwijken. Daarnaast nam ex-international en Dynamo-aanvoerder Justin Sombroek zijn team bij de hand. SSS werkte het eerste wedstrijdpunt tegen nog weg, maar Dynamo maakte daarna ‘in stijl’ het karwei met een prikbal af.

Ondanks de twee punten die SSS 2 kon bijschrijven, zakte de ploeg naar de laatste plaats in de 1e divisie A – gegeven het feit dat SSS een wedstrijd minder gespeeld heeft dan de helft van de competitiegenoten. Daarnaast zijn de verschillen minimaal; het verschil met het linkerrijtje is slechts vijf punten. Komende zaterdag wordt er niet gespeeld in de 1e divisie A, maar komen de meeste ploegen in actie in het nationale bekertoernooi. Een week later – 26 oktober – hervat SSS 2 de competitie in Arnhem met het uitduel tegen Arvevo.