E-difference/SSS 2 opnieuw onderuit

Na de collectieve wanprestatie tegen Arvevo zijn er de nodige problemen besproken en is er geconcentreerd getraind met als doel een betere prestatie neer te zetten tegen Sudosa-Desto. Weliswaar was het spel inderdaad beter, maar het bleek niet voldoende te zijn om een set te pakken.

Vorige week overklaste Arvevo SSS 2 vanaf het eerste moment met veel servicegeweld; tegen Sudosa-Desto was de start de Barnevelders opnieuw matig, maar wist SSS 2 zich wel vast te bijten in de tegenstander. Libero Niels Edskes revancheerde zichzelf en startte fanatiek tegen de Assense bezoekers. SSS 2 keek lang tegen een achterstand aan, maar kwam dankzij goed serveren van Martin Berger tot 18-18 gelijk. Voor SSS 2 er erg in had, was de set afgelopen en stond er 19-25 op het telbord.

In de sets erna waren er kansen genoeg voor SSS 2 om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar er was weinig beleving in het veld; ook bij de gewonnen punten werden er maar weinig feestjes gebouwd. Sudosa-Desto was nooit ver weg, maar ver genoeg om de sets te pakken met 23-25 en 21-25.

SSS 2 kwam aanvallend en verdedigend tekort tegen Sudosa-Desto. Alwin Hendriks en Joep Kuiphuis wisten gestaag hun punten te scoren, maar de afstemming van Frank Staal met de andere aanvallers is zeker nog een verbeterpunt voor de volgende wedstrijden. Daarnaast liet de verdediging van SSS 2 nog te makkelijk een aantal ballen op de grond vallen.

Het einde van de wedstrijd leek snel dichtbij te komen bij een 8-19 achterstand. Langs de kant probeerde de bank met de vier ‘oudgedienden’ (Lars, Gepko, Joep en Kevin – laatstgenoemde zat voor de libero even langs de kant) nog een keer wat beleving te krijgen bij de veldspelers waar Luuk Berger zijn debuut mocht maken in de eerste divisie. Sudosa-Desto kreeg het even benauwd en SSS 2 slaagde erin Sudosa-aanvaller Tom Barelds dusdanig gek te maken dat hij gewisseld werd. Daarnaast ging Sudosa-Desto van slag ook nog eens verkeerd staan; na afloop bleek dat de arbitrage twee punten hadden moeten aftrekken bij de Assense ploeg. Deze aftrek bleef uit, waardoor de inhaalrace van SSS op 21-23 bleef steken en het uiteindelijk 21-25 werd voor de bezoekers.

De wedstrijd tegen Sudosa-Desto was een stijgende lijn ten opzichte van de wedstrijd met Arvevo, maar om punten te pakken moet er nog een hoop verbeterd worden. Laten we hopen dat de beleving tegen SVS volgende week vanaf het eerste moment er is en niet is bij een verloren situatie in de vierde set. SSS 2 speelt zaterdag om 15.30 uur in Schalkhaar; een week later is de thuiswedstrijd tegen degradatieconcurrent Side-Out.