SSS H2 vat stier bij de horens

De kop is eraf. SSS Heren 2 heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen erop zitten én stapte als winnaar van het veld. Taurus 4 werd met 2-3 verslagen in de Kruisboog te Houten. SSS H2 hoopt de goede start een mooi vervolg te geven bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen: op zaterdag 27 september om 16.00 uur tegen VoCASA 2.

 

De nieuwe coach Mark van Roekel zag hoe SSS H2 de stier direct bij de horens vatte in Houten. Er werd met veel servicedruk geserveerd, de passlinie bleef fier overeind en Remco kon zijn middenaanvallers goed vinden. Taurus gaf zich niet zo maar gewonnen en had zijn lijnrechters ingeschakeld om een handje te helpen als het zelf de bal niet binnen de 81m² kon krijgen. Dit werkte als een rode lap op een stier, waarop Mark even een onderonsje had met een lijnrechter. De taakverdeling is duidelijk: wij volleyballen, Mark doet de rest. Zo gezegd, zo gedaan: een 23-25 setwinst.

 

In de tweede set haperde de machine; met name de service was dramatisch. Taurus kon in zijn spel komen, terwijl het niveau van SSS H2 wegzakte. Frank kwam binnen de lijnen om Remco af te lossen; hij wist een stuk beter de buitenaanvallers te vinden. Het grootste probleem lag echter in de service. Hierdoor kon Taurus twee sets op rij pakken.

 

Gelukkig was daar servicespecialist Bram, die in de vierde set de Houtense passlinie horendol serveerde. De Barnevelders denderden over Taurus heen. Er stond geen maat op de buitenaanvallers. Rinaldo sloeg de blokkering aan gort en zelfs een anker kon Martin niet op de grond houden: 12-25.

 

In de vijfde set was de start voor Taurus en zag SSS H2 de bui al hangen met drie servicefouten op rij. Aanvoerder AJ hield het hoofd koel en scoorde een paar belangrijke punten, waaronder een mooie stuiterbal via de netrand. De diagonaal van Taurus had blijkbaar geen zin in een feestje; hij vuurde twee ballen buiten de lijnen die zelfs de lijnrechter niet in kon geven. Het voordeel was voor SSS H2 en met 13-15 was de eerste competitiezege een feit.

 

SSS 2 speelt aanstaande zaterdag om 16.00 uur zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. VoCASA 2 is de opponent; de Nijmegenaren gingen in de seizoensouverture met 3-1 onderuit tegen Auto van Oort/Rebelle.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)