SSS H2 ongeslagen naar Renswoude

Van één keer winnen in het seizoen, naar niet eens je eigen was hoeven doen. Het zijn onwennige tijden voor het gros van de selectie, want SSS Heren 2 boekte afgelopen zaterdag zomaar zijn tweede zege van het seizoen. De ongeslagen Barnevelders reizen zaterdag als nummer twee (van boven) af naar Renswoude voor de topper, de kraker, de derby, etc. van de 2e divisie B.

‘Never change a winning team’, moet succescoach Mark van Roekel hebben gedacht. Hij koos tegen VoCASA 2 voor dezelfde starting seven als tegen Taurus 4 (3-2 winst). De Nijmegenaren waren echter van plan de volle buit op te halen in Barneveld en zetten SSS direct onder druk. Passfouten en onnodige eigen fouten – zoals een onterecht afgefloten set-up van Gepko (toch jongens?!) – leidden het setverlies in: 19-25.

Mark keek eens even naar zijn wissels, waar Niels, Frank en Bram stonden te popelen om in te vallen. Er moest iets veranderen: doorselecteren. Gepko eruit, Bram erin. Laatstgenoemde bleek inspirerend te werken voor de pass, die weer keurig op orde was en de groene machine begon te draaien. De servicedruk nam toe, aanvallend begon het te lopen en Alwin ‘De Muur’ Hendriks liet de VoCASA-aanvallers wanhopend om hun moeders roepen.

SSS pakte twee sets op rij en niets leek een 3-1 overwinning in de weg te staan. Behalve SSS zelf. Frank mocht de vierde set gaan binnenhalen. De passer/lopers weten dat Frank heerlijk ballen over tien meter naar de buitenkant kan smijten. En ja hoor, daar kwamen de ego-passjes. SSS bleef lange tijd nog aan de goede kant van de score, maar liet na de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot te gooien. Het spel werd te voorspelbaar en VoCASA 2 mocht blijven hopen. Daarnaast leidde de komst van twee blonde dames in knalgele jurkjes niet alleen Kees & Kees af, maar ook de spelers van SSS. Alwin was van zijn à propos, Bram ‘weet niet waar de achterlijn is’ Wildekamp wilde zijn blokje in het achterveld laten zien, en Albert Jan ‘laid-back’ Drost wilde nog een extra set indruk maken en liet dus maar na om te duiken: 23-25.

Gelukkig weten wij wel raad met een vijfde set. Het recept: je laat de tegenstander doen geloven dat je er doorheen zit. Vervolgens wissel je met een achterstand van twee à drie punten van kant. Voeg daarna iemand toe die goed kan serveren (Remco), maar om het spannend te houden moet je daarna wel een verkeerde keus maken (Remco). Naar keuze kunt u de diagonaal van de tegenstander een bal uit laten slaan. Breng de bal vervolgens in; et voilà, u heeft met 15-12 de beslissende set gewonnen. De zege smaakt extra lekker als u achteraf hoort dat VoCASA had gedacht ons weg te kunnen blazen.

De twee zeges op rij zijn niet onopgemerkt gebleven. Na afloop konden we de felicitaties in ontvangst nemen en werden we verblijd met het feit dat we niet zelf (lees: onze moeders) de was hoeven doen. De blonde meiden wilden nog even op de foto, uiteraard met womanizer Remco en Captain Gingerbeard, maar moesten daar wel op wachten tot Mark klaar was met zijn scherpe analyse: ,,Gelukkig hebben we nog genoeg verbeterpunten, anders hebben we dinsdag ook niks te doen.” En dus gaan we vanavond weer aan de slag. Zaterdag wacht namelijk het treffen met de nummer drie van de ranglijst: Renswouw. Om 18.30 uur in De Hokhorst.

Namen in dit verslag kunnen gefingeerd zijn. We willen de tegenstander niet wijzer maken dan hij al is.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)