SSS 2 opnieuw de sterkste in vijfsetter

Zo, die extra contributie is er bijna uit. SSS Heren 2 speelde zaterdag voor de derde keer in vier wedstrijden een vijfsetter én was wederom succesvol. Onder luide aanmoedigingen werd de koploper Auto van Oort/Rebelle een eerste nederlaag toegebracht. De Barnevelders gaan de herfststop in met tien punten uit vier wedstrijden, slechts één punt minder dan vorig jaar werd behaald over het hele seizoen.

De sfeer in de kleedkamer was ontspannen, maar tegelijkertijd was iedereen geconcentreerd. Mark gaf nog maar eens aan dat de tegenstander – ongeslagen koploper op dat moment – niet belangrijk was. Alles mag. Iedereen leert nog. Mark zelf ook. Hij had geleerd hoe hij het whiteboard van zijn map moest gebruiken. Uiterst handig voor Martin, die leerde waar hij moest zitten in zijn verdediging. Al keek hij enigszins verwarrend toen Mark een bepaalde terminologie gebruikte, die nooit op Martin van toepassing kon zijn.

Over Martin is het laatste woord nog niet gezegd. De tegenstander zal ongetwijfeld even raar hebben gekeken toen Mr. Berger met zijn blauwe smurfen sloffen de zaal betrad, maar zoals jullie weten won de smurf het altijd van de boze Gargamel. Zo ook Martin. Listig als hij was, wist hij zelfs ballen vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek via de handjes van de tegenstander tegen de antenne te krijgen.  

De tegenstander zal ongetwijfeld ook bij dit punt geprotesteerd hebben bij de arbitrage. Het kon toch niet aan hun liggen dat zij het punt niet kregen. Zij konden onmogelijk zelf iets fout gedaan hebben. Toegegeven, de scheidsrechters floten geen geweldige wedstrijd (lag het aan de Kakelneut?), maar het was zeker geen eenzijdige wedstrijd. Dat was het wel in de ogen van Auto van Oort/Rebelle, waar de spelers bij ieder punt tegen als een stel opgefokte dieren over het hek probeerde te klimmen om de scheidsrechter te belagen.

Zo die frustratie over de tegenstander is er ook uit. Terug naar onszelf. We speelden een prima pot tegen een sterke tegenstander die vooral op één buitenaanvaller leunde. Hij sloeg af en toe een leuk omloopballetje binnen, maar wij speelden zelf ook sterk. We hadden vanaf het begin het initiatief en kwamen op setpunt. Gepko serveerde vervolgens fout – foei Gepko – maar gelukkig haalde aanvoerder ‘binnen de lijnen’ AJ de eerste set alsnog binnen.

In de tweede set gaven we een ruime voorsprong weg en kwam Rebelle op gelijke hoogte. Nadat wij met ruim verschil de derde set naar ons toe trokken, leek een 3-1 overwinning in de maak te zijn. Bram, Frank en Niels vielen goed in en de kippetjes  namen opnieuw de leiding. We verzuimde echter de vierde set te pakken en dus moest een vijfde set de wedstrijd beslissen.

Deze set zal ons nog lang heugen. De tribune was inmiddels goed gevuld – waarvoor dank – en we pakten zowaar een voorsprong in deze vijfde set. Mede dankzij een monsterblok van Rinaldo, die zo ver over het net reikte dat hij bijna het publiek de hand kon schudden. Wij leken zelfs met een 8-7 voorsprong van kant te wisselen, aangezien de scheidsrechter niet merkte dat hij bijna van zijn stoel werd geslagen. Mark was al op zijn gemak naar de andere zijde gewandeld. Rebelle attendeerde de scheids met lieflijke woorden dat dit niet zo was, en werd hierin gesteund door meneer Wilbert  ‘Eerlijkheid’ Dekker. Een paar punten later was er opnieuw de nodige consternatie, waarbij Mark zelfs een gele kaart in ontvangst mocht nemen. Die had hij dit seizoen nog niet! We bleven in onze rol: wij volleyballen, Mark doet de rest. Zo gezegd, zo gedaan. Wij verliezen geen vijfsetters, wij verliezen niet in onze hal: 15-10!

En dus mochten we weer drie punten bijschrijven, waardoor we op een verdienstelijke vijfde plaats staan met tien punten uit vier duels. Hierdoor lopen we nog maar één puntje achter op ons eindtotaal van afgelopen seizoen. De komende twee zaterdagen zijn we vrij. Hopelijk kunnen we daarna weer over de volledige selectie beschikken – zonder bepaalde vergiftigingen – als we op 1 november in Ootmarsum aantreden. Op 8 november zien we u graag weer in Sportcentrum De Meerwaarde. Onze hal!

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)