Eilandjes & bruggenbouwers

Negen eilandjes van Heren 2 dreigden zaterdag steeds verder uit elkaar te drijven. We dreigden de bietenbrug op te gaan. Gelukkig beschikt SSS over de nodige bruggenbouwers in het team. Opzichter Van Roekel zag dat de eilandjes op tijd weer met elkaar werden verbonden, waardoor er toch weer een overwinning gevierd kon worden. Al zijn we nog steeds zoekende naar het tiende eiland van onze archipel...

Waar normaal gesproken tien eilandbewoners zich in de kleedkamer verzamelen, sprak opzichter Van Roekel slechts negen man toe voorafgaand aan de wedstrijd tegen Volga. Het is duidelijk dat Frank nog geen al te beste bruggenbouwer is. Zijn eiland was te ver afgedreven van de andere eilanden, waardoor de brug geen stand hield. Zijn eiland is in het noorden van het land teruggevonden, waar het bezet is onder de vlag van het Koninkrijk Ed. We doen er alles aan om weer een brug te slaan.

Zonder Frank bleek de voorbespreking van een ongekend hoog niveau te zijn. Van Roekel wist nuttige informatie over de tegenstander te geven. Het was alleen jammer dat Remco het bouwplan niet volgde en als architect zelf de lijnen uitzette. Hier had hij niet al te goed over nagedacht, want de eerste drie ballen speelde hij naar een aanvaller waar Alex Stein met zijn blokkering stond te wachten. Hier trok Bram zich overigens weinig van aan en sloeg als een echte timmerman de spijker op zijn kop. De eilandjes waren goed met elkaar verbonden en de degelijke constructie leverde een 25-17 setwinst op.

In het tweede bedrijf scheen het zonnetje nog steeds, al begon de brug tussen onze architect en aanvoerder af te brokkelen. Daarnaast verzuimde Remco zijn balletjes te verdedigen in het achterveld. Al probeerde hij Mark hiervan af te leiden door Bram een vuistslag te verkopen. Aan het einde van de set vuurde Martin Berger met succes enkele bommen en granaten af, maar vijf punten op rij gaven Volga kans op setwinst. Gelukkig is Bram op belangrijke momenten altijd bereid om het fijnere stucwerk af te leveren. En dus wisselen we met 26-24 van speelhelft.

In de derde set werden alle bruggen kapotgeslagen en zat iedereen op zijn eilandje te sippen. Het lag duidelijk (*ahum*) niet aan AJ, want er zat overduidelijk veel te weinig 'power' in de set-ups. Daarnaast vraagt onze aanvoerder zich nog steeds (als enige) af waar Alwin vandaan kwam. Vanilla Ice probeerde echter een brug aan te leggen bij Remco, maar die gaf niet thuis. Ondertussen lag Beachboy Berger lekker in het zonnetje te genieten op zijn eiland. Knor hobbelde over zijn eilandje op zoek naar een groter shirt. En Bram gaf als een echte survivor nooit op. Hij dacht te anticiperen op een prikbal, maar had zich misrekend in de balbaan waardoor de bal met een elegante stuit over zijn eilandje in het water plonsde.

Het publiek rekende al op een vijfsetter, maar Van Roekel praatte als brugman. Het was duidelijk: drie bruggenbouwers in het veld is te veel. Dus bleef Rinaldo als enige deskundige over. Hij ging als een echte grondwerker te keer in het achterveld en timmerde een aantal ballen lekker binnen. Tot grote frustratie van Vanilla Ice rolde Remco een rode loper uit over de brug met Gepko. De architect liet zijn brug met AJ wankel, aangezien AJ toch geen pepernoot raakte. Hij had ook ontzettende last van zijn knie, getuige het tapeje (twee uur na onze wedstrijd). Berger maakte als een dakdekker tegenover Stein het feest compleet en dus bespaarden we onze emotiecoach weer een aantal grijze haren.

U zult het de komende twee dinsdagen zonder wedstrijdverslagen moeten stellen. We komen pas op 13 december weer in actie. Op die zaterdag en een week later spelen we in eigen huis de laatste twee duels van de eerste seizoenshelft. We maken ons op voor nog twee mooie strandfeestjes in 2014. Komt u dan ook over de brug om een feestje mee te vieren in onze hal?

Simplex - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)