Kip zonder kop

Kerst is een tijd van delen. Daarom deelden wij van SSS Heren 2 in de laatste wedstrijd van het jaar onze emoties met de scheidsrechter, zoals hij zijn kaarten met ons deelde. Verder deelden wij punten uit aan onze tegenstander én deelden wij onze hal met iedereen, waardoor het weer gewoon even Sportcentrum De Meerwaarde werd.

Een week eerder hadden wij nog voor de stunt van de competitie gezorgd door Energo met 4-0 op zijn plek te zetten. Mark van Roekel herhaalde de hele week in al zijn wijsheid het gezegde: hoogmoed komt voor de val. Het gebeuren tegen SV Dynamo Apeldoorn 3 was dus eigenlijk onmogelijk te voorkomen.

Mark probeerde ons toch nog extra te motiveren voor aanvang van de wedstrijd door ons een vrije dinsdag te gunnen bij een sprankelende overwinning. Hij had natuurlijk kunnen weten dat dit averechts zou werken bij bijvoorbeeld ons trainingsbeest Knor. De voorbespreking liep verder van een leien dakje, al kreeg Alwin het even benauwd toen hij een 'ingewikkelde' serviceopdracht meekreeg. Even dachten we iets over de tegenstander te weten, maar dat bleek gelukkig toch niet het geval te zijn. Stel je voor dat we ons moesten gaan instellen op de tegenstander.

Toen we de hal betraden, stond een vijfkoppige Nevobo-delegatie in de hal al klaar. De eerste scheidsrechter van de dag, ongetwijfeld postbode van beroep, zou namelijk zijn Proeve van Bekwaamheid bij ons afleggen. Twee collega-scheidsrechters die ook in de Eredivisie met een vlag zwaaien, wilden hem hierbij ondersteunen. Uiteraard gingen wij hiermee akkoord. Frank was in gedachten meer bij het kerstdiner van de grootouders van zijn vriendin, waardoor hij er nog niet aan toegekomen was om twee vlaggers te regelen. Dus dat kwam op zich mooi uit. Routiniers Remco en AJ bleken echter voorspellende gaven te hebben. Om met de woorden van onze aanvoerder te spreken: ,,Zal mij verbazen als dat geen kaartenfestival gaat worden."

De eerste twee sets kunnen we kort over zijn. We hadden veel moeite om weg te lopen bij een jong Dynamo. Het was een stugge ploeg, met jonge jongens die keihard voor elke bal werkten. Die werklust ontbrak bij een groot gedeelte van ons. Toch slaagden we erin de eerste set te pakken. De beleving bleef echter uit en we werden afgestraft voor ons matige spel. Een gelijke stand, maar nog geen man overboord.

Van Roekel probeerde wat te veranderen en paste wissels toe waar hij die had: Gepko en Arno eruit, Alwin en Niels erin. Lang hoefde Arno echter niet langs de kant te zitten. Niels dacht volledig in de kerstgedachte alles te delen: zijn schaarse speeltijd met Arno, zijn gedachten met de scheidsrechter en de punten met de tegenstander. Overigens was zijn optreden tot dan toe voortreffelijk door direct een mooie pass af te leveren. Twee punten later was zijn optreden alweer voorbij. Niels deelde namelijk zijn gedachten in wilde armgebaren en een kort frustrerend zinnetje met de scheidsrechter, die een verkeerde beslissing had genomen. Wat een pannenkoek...die redding van Frank. Het hele team struikelde over de scheidsrechter, maar Niels ging iets te ver. De scheidsrechter wilde hierop graag niet alleen de rode, maar ook de gele kaart met Niels delen: geel-rood in één hand en dus mocht Niels weer gaan zitten, op het strafbankje. Ondertussen had Niels tijd om zijn gedrag te overdenken en de geweldige titel van dit wedstrijdverslag te verzinnen; we hadden nog wel enige discussie over de spelling...

Het waren niet de eerste kaarten van de wedstrijd en zouden ook niet de laatste zijn. De tegenstander had al een gele kaart ontvangen voor opmerkingen naar de scheidsrechter en wij zouden later in de wedstrijd ook nog als team een kaart moeten delen. De wedstrijd ontaarde namelijk in één grote chaos, waarin wij terecht onderuit gingen in de derde set met zwak spel. Dus gingen wij op jacht naar een nieuwe vijfsetter om ongeslagen te blijven in onze hal.

De twee teams bleven lang in evenwicht, maar de frustraties liepen hoog op na enkele grote missers van de arbitrage. Op vlagger 1 hebben we niet zoveel aan te merken, hij vlagde vol overgave een prima wedstrijd. Vlagger 2 – aan de kant van het publiek – moet ongetwijfeld tijdens de wedstrijd lastig zijn gevallen door een wesp of een mug, want hij stond opeens te zwaaien terwijl er niets aan de hand was. Even later probeerde hij het beest waarschijnlijk in één keer uit de lucht te slaan, want hij stond alweer met zijn vlag omhoog terwijl de bal na het blok van Bram toch echt op de lijn was beland. Bram ontaarde in woede en deelde zijn agressie met de deur van de berging. Wij deelden onze woede met de scheidsrechter en betreffende vlagger, die ook de hoon van het publiek over zich heen kregen. En ja hoor, daar had de postbode weer een mooie gele kaart paraat voor ons.

Het verslag gaat veel over de arbitrage, omdat de helft daarvan zeer zwak was. Wij waren zelf echter nog veel zwakker en verloren terecht met 1-3 van een jong, sportief en gretig Dynamo 3. Zoals Mark al had voorspeld: hoogmoed komt voor de val. Voor meneer de postbode gold dat echter ook, hij doorstond zijn Proeve van Bekwaamheid niet met succes. Wij willen hem best een paar kaarten sturen om hem een hart onder de riem te steken.

De nabespreking en voorbeschouwing op dit verslag ging vanzelfsprekend vooral over de kaarten, dat de scheidsrechter gezakt is, dat onze hal gekaapt was, dat we 30 december gewoon mogen trainen en dat wij als een kip zonder kip speelden. Uiteraard is het spelletje voorbij als het laatste fluitsignaal geweest is en dus wensen wij iedereen goede feestdagen en hopen wij uiteraard dat de scheidsrechter de Proeve van Bekwaamheid de volgende keer wel succesvol mag doorstaan. Één tip: kerst is geweest, dus u hoeft geen kaarten meer uit te delen.

We sluiten positief af, omdat de eerste helft ook hartstikke positief was. Waar veel ploegen dachten bij ons de punten te kunnen komen ophalen, slaagde alleen Dynamo 3 daarin – en zij dachten juist met de staart tussen de benen naar huis te moeten. We boekten verder mooie zeges op bijvoorbeeld Rebelle en Energo; acht stuks in totaal, waardoor we op een verdienstelijke derde plaats kerst gaan vieren: als winterkampioen van de vereniging.

Fijne feestdagen.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)