De geest is uit de flesss

We zijn los. Het seizoen 2015/2016 is voor ons begonnen met een uitwedstrijd tegen Flamingo’s’56. De kippetjes en een enkele hahn van het tweede namen het op tegen de Roze Vogols – ook al is er in hun tenue geen spatje roze te herkennen. Helaas verloren we met 3-1 in Gennep. Maar de fles kan ook halfvol zijn; oftewel, het eerste punt is binnen. De geest is uit de fles.

Even een kleine update over SSS Heren 2. Na het geweldige seizoen waar u bij had moeten zijn, vonden er de nodige mutaties plaats. Niels sloeg na twee seizoenen zijn chickenwings uit en nam helaas afscheid van ons om zijn horizon (en schouders) te verbreden. Bram en Rinaldo trokken zuidwaarts om in Zuid-Afrika te darten met speren. We hopen dat zij in december de weg naar de hal weer weten te vinden, zodat u ze in januari weer kunt bewonderen; de één wat fitter dan de ander waarschijnlijk.

Van het legendarische tiental van afgelopen seizoen bleven er dus maar zeven over. Gelukkig staat daar de komst van Ruben Paul Drost tegenover. Die naam komt u vast bekend voor. Daar heeft u helemaal gelijk in. Hij is inderdaad de toekomstige zwager van Janine van der Veen (of het broertje van AJ, hoe je het maar net wil zien). Ruben Paul – ook wel bekend als Paul (eigenlijk noemt alleen Martin hem zo) – komt over van NVC. We vonden dat het Nijkerk-aandeel verder opgeschroefd kon worden; een meerderheidsovername is in de maak.

Mark van Roekel belde verder stad en land af op zoek naar een middenaanvaller. Hij sprak sommige kandidaten bijna vaker dan zijn eigen vrouw. Maar helaas, een ambitieuze jongen vond ons te ambitieus, voor een oudere dronkaard zopen we weer te hard en voor een ex-eredivisionist trainden we weer te hard (we noemen geen namen, maar hij wilde niet koomen).

En dus stond de teller bij de start van de competitie op acht. Helaas zijn we door intro-weken, vakanties, hygiënisch ongemak en een polsblessure nog niet compleet geweest. Hebben we mooi een excuus voor als het minder gaat.

Na deze optimale voorbereiding stond afgelopen zaterdag de seizoensouverture voor de deur. Het uit de eerste divisie gedegradeerde Flamingo’s’56 was de tegenstander. Om hen te treffen moesten we de lange route naar Gennep afleggen. Remco en Mark kozen volgens verwachting in eerste instantie een toeristische route, om op de snelweg het gaspedaal tegen het asfalt aan te duwen. Misschien schrokken ze van de parachutisten die uit de oude overvliegende Dakota´s sprongen en wilden ze uit angst zo snel mogelijk richting het zuiden. Docent Gepko wist in de Nijkerk-auto uit te leggen dat het slechts een herdenking was, waardoor in Huize Boessenkool in ieder geval geen blauwe envelop binnen enkele weken op de mat landt.

Eenmaal mooi op tijd aangekomen in Pica Mare konden we onze ´nieuwe´ tenues aantrekken (Christien bedankt!) en konden de flessen gevuld worden... Het werd al meteen duidelijk dat niemand die taak zo goed kan uitvoeren als Bram. Mark had vorig weekend nog zo zijn best gedaan om liters cola light weg te tikken, maar zaterdag was onze goedgevulde krat verdwenen. Gelukkig hadden we vlakbij de sporthal in Gennep een supermarkt gezien en op die manier kon Frank zich toch nog nuttig maken; elk nadeel heeft zijn voordeel.

Na een goede toespraak van Mark – ‘hup, kom op!’ – waarin het tactische masterplan middels het welbekende whiteboard werd uitgelegd, betraden wij het centre court waar wij het hoofdprogramma van de dag zouden zijn (na ons zou nog een leuk damespotje gespeeld worden). Helaas mochten we niet – zoals in de voorbereiding – één midden de hele wedstrijd aan het net laten en de libero laten serveren; dus hadden we voor de zekerheid maar Niek Bakker meegenomen (debuutkannetje 1). De avond daarvoor had hij nog onder andere samen met Markus Held de ouverture van Heren 4 gewonnen; om dat gevoel alvast extra bij ons op te wekken, was Markus ook met ons mee (debuutkannetje in aantocht).

De eerste service was in aantocht; Remco mocht als een echte mini van de week de eerste bal serveren. Gepko bleek met zijn voorspelling van een 5-0 voorsprong na de eerste service over een gave te beschikken, maar helaas was die 5-0 wel voor de thuisploeg. We knokten ons nog wel terug in de set, maar bleven achter de feiten aanlopen (25-15).

In de tweede set bleek zowaar dat wij met zijn allen één iemand helemaal kapot kunnen serveren. Tegenstanders, wees gewaarschuwd! Alwin wist zich hierbij te onderscheiden, zoals hij dat in de eerste set op negatieve wijze had gedaan. Tot dan toe (en daarna) speelde hij een ongelukkige wedstrijd, waarbij zijn motto vooral leek op: ik wil zo min mogelijk bewegen. Dat voerde hij de hele wedstrijd goed uit qua passing en verdediging. En dat lukte met serveren in de tweede set ook goed, door gewoon de nodige aces te serveren; dan kan je lekker blijven staan: 19-25.

Het niveau zakte daarna weer op jammerlijke wijze. We hadden het passend zwaar. En als dat goed ging, was Remco wel een sloddervos(hol). En als dat goed ging, slaagden we er wel in het aanvallend te verprutsen. Mark bracht nog de kleine Drost (debuutkannetje 2) voor de grote Drost, maar het Drost-effect bleef uit.

De geest was uit de fles; we maakten te veel eigen fouten tegen een degelijke tegenstander. Hoe we het moesten oplossen? Dat was voor ons een haspel in een fles. Cruijff zegt: als je niet scoort, kun je niet winnen. Dat gezegde ging niet op voor Flamingo’s’56; zij kregen de punten cadeau.

En dus braken we maar de nek van de fles, om vervolgens gezellig met z’n allen bij Alwins collega’s uit eten te gaan. Daar zagen we bij sommige jongens tijdens het bestellen meer (strijd)lust dan we de hele wedstrijd hadden gezien.

Maar... we hebben Mark niet voor niets bij de eindbarbecue van afgelopen seizoen een spel van OMdenken gegeven; zodoende meldde hij dan ook terecht: het eerste punt is binnen! Zaterdag 3 oktober gaan we op jacht naar de volgende punten. Dan spelen we eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen nieuwkomer VV Utrecht. Hopelijk gaan we dan niet op de fles. Tot dan om 16.00 uur in Sportcentrum De Meerwaarde.

p.s.: heeft u al op ons gestemd bij de sponsoractie van De Hebberd? Zo ja: bedankt. Zo nee: daar kunt u hieronder verandering in brengen.
http://fans.vote/vote/ACjSXU3gqpc/welk-team-moet-volgens-jou-het-sponsorpakket-winnen?fb_ref=Default 

Dik van de Pol - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)