Langste terugreis van het seizoen

Renswoude-Barneveld, een rit van 10,2 kilometer. Als u zich aan de snelheid houdt, de stoplichten niet te veel tegenzitten, er geen files zijn, u Martin Berger niet als navigator hebt, niet achter de vele tractors zit of voor een alcoholcontrole wordt aangehouden doet u ongeveer 16 minuten over deze rit. Het voelde zaterdag als een eeuwigheid.

’s Middags nog hadden we nog vol goede moed de heenreis afgelegd. De kortste heenreis van het seizoen. Weliswaar koos onze toerist Mark voor een extra rondje over de ovatonde en achtervolgde AJ hem hondsgetrouw. Wat een absurd idee trouwens: een extra rondje over de ovatonde.... Maar, gelukkig kwamen alsnog ruim op tijd aan in Renswoude. Zo vroeg waren we nog nooit bij een uitwedstrijd aanwezig geweest. Talentjes Niek en Cas voegden zich ook bij ons, waardoor we weer compleet waren.

We beginnen zowaar een echt team te worden: de hele maand januari hebben we met dezelfde selectie van elf spelers gespeeld. Een we zien er nog goed uit ook! Met onze kleding dan bedoel ik...

Bovenal zijn we een herkenbaar team. En dan bedoel ik dat niet alleen vanwege onze kleding, maar vooral vanwege het hoge Barneveld-gehalte in de ploeg. Van het elftal in Renswouw kwamen zes spelers uit de eigen jeugd en van de vijf 'buitenstaanders' is er slechts één iemand aan zijn eerste seizoen bezig.

Dat zorgde ervoor dat we de nodige supporters naar de Bokworst wisten te lokken. Natuurlijk speelde het ook mee dat - ware het niet dat het hondenweer was - bij Renswouw meerdere spelers rondlopen met wat groene vingers.

Oftewel, alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie derby. Renswouw liet meteen zien dat het de 3-1 nederlaag in Barneveld wilde wegpoetsen en legde direct veel servicedruk neer. Wij dachten: wij zijn vorige week al goed begonnen, dan kunnen we nu weer een keer rustig aan doen... Zo leek het tenminste. Het sjoemeldieseltje kwam echter op gang en halverwege de set was de spanning weer helemaal terug. Helaas konden we niet voorkomen dat Renswouw in de slotfase toch weer wegliep.

Over de andere drie sets kunnen we kort zijn: die waren namelijk ook kort. Mark wisselde volop, maar bijna niemand haalde zijn niveau of wist voldoende strijdlust te leveren. De herinneringen gingen weer even terug naar het gecensureerde wedstrijdverslag van vorig seizoen, refererend aan een televisieprogramma met een ondergronds wezen dat symbool staat voor sjoemelpraktijken om zijn eigen team te benadelen met als enige verschil dat het dier in dit geval een niet nader - moge worden - genoemd mannelijk geslachtsdeel is. Oftewel: 4-0 verlies.

In de kantine was het wel gezellig. Tenminste, dat vonden velen van ons. Voor een enkele Renswouw-supporter was de 4-0 overwinning zo bijzonder dat hij niet goed wist hoe zich te gedragen tegenover zulke sportieve tegenstanders, die in de kantine gezellig samen een drankje wilden doen, een kipsatéetje eten en olé olé olé wilden zingen.

Na de aardappelsalade was het tijd om te gaan: de lange lange lange lange lange lange lange, ja lange, terugreis begon met twee rondjes over de parkeerplaats en vervolgens het ontwijken van onze waterdrager, die wel water had gedragen maar niet gedronken. Met iedereen in de auto konden we het bokworstendorp verlaten en de reis met een bemoederende Berger - 'pas je op je snelheid' - naar Barneveld keren. Dat ging redelijk voortvarend - de kindertjes zaten 'zoet' achterin met spelletjes te spelen - tot we de gemeentelijke buitengrensrotondes hadden bereikt.

Sommigen dachten echter dat we er toen al waren en konden de deuren openen; en waren blijkbaar vergeten dat ze ook weer dicht moesten. Of dat ze heel grappig waren. Aangezien ze het zo naar hun zin hadden in de auto, trakteerde de chauffeur zijn passagiers op wat extra kilometers en een paar rondjes op de ovatonde inclusief uitstapjes richting Wekerom, Kootwijkerbroek, Lunteren en de COOP (hoe spreek je dat nou eigenlijk uit...).

U leest het al: het ging helemaal nergens over zaterdag. Gelukkig krijgen we vanavond alweer een nieuwe kans om te laten zien dat we de focus wel op volleybal kunnen leggen. Onze donderdagavondreputatie is immers gevreesd...

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)