De donderdagavond is gevreesd

Onze donderdagavondreputatie wordt gevreesd… door ons. Onze tegenstanders hebben weinig te vrezen tijdens een doordeweekse avond; wijzelf des te meer. Afgelopen donderdag lukte het opnieuw niet tot een winst te komen. De ongeslagen koploper VV Utrecht was met 0-4 te sterk.

Omdat de schrijver dezes in oktober graag naar de Oranje vrouwen op het EK wilde kijken, lanceerde hij een publiciteitscampagne waar menig Amerikaans presidentskandidaat jaloers op kan zijn. Zodoende overtuigde hij met een lobby de Nevobo om toestemming te geven dat iedereen zijn wedstrijd mocht verplaatsen: alles voor #codeoranje. Jammer genoeg, zou Heren 2 zelf niet gebruik maken van dit recht. Totdat er een berichtje van Papendal kwam: iets met Niek, een bal en een ballenkanon. Dan maar wel verplaatsen zodat Niek er in de tweede helft gewoon bij kan zijn! Toch?

Wij waren niet het enige team dat donderdagavond een wedstrijd moest inhalen. Hierdoor moesten wij Cas bijvoorbeeld met het schoolreisje van H4 naar Zetten mee laten gaan; Niek had verplichtingen op Papendal, waardoor wij met ons clubje van negen man moesten spelen tegen VV Utrecht.

Een donderdagavond… dat was vorig jaar geen bijster succes: zoals onze verplaatste wedstrijd tegen Set-Up’65 of een oefenduel tegen VCV 2 (*gaap*). Maar tegen VV Utrecht zou het anders zijn. Hoopten we.
Het was ook zeker anders dan de vorige donderdagavondduels: toen gingen we kansloos onderuit tegen een ploeg die helemaal niet beter was. Ditmaal troffen we de gedoodverfde kampioenskandidaat dat nog geen duel had verloren. In Utrecht hadden we pas nog drie sets lang niets te vertellen, om de vierde set heel zuur nipt te verliezen…

Dat was bij de wedstrijd in ‘onze hal’ niet het geval. Weliswaar bereikten we geen enkele set meer dan twintig punten, maar dat kwam vooral omdat we bij vlagen grossierden in eigen fouten. We wilden veel servicedruk leveren, maar vergaten dat de bal dan eerst over het net moest. Dankzij Martin en Rinaldo bleven we echter tot halverwege de set toch nog goed meedoen; en stonden we in het vierde bedrijf zelfs nog op 18-18. De fouten stapelden zich echter weer op, waardoor VV Utrecht opnieuw de maximale score tegen ons kon behalen.

Dit was wel even een tik: voor de tweede keer op rij met 0-4 verliezen. Dat was niet meer gebeurd sinds het seizoen 2013/2014. Met sippe gezichten zaten we dan ook in de kleedkamer, totdat Mark van Roekel liet zien ons heel goed te kunnen imiteren. Of niet soms koning Gorilla? Her en der waren wat onvoldoendes gevallen, maar ons werd ook op het hart gedrukt dat we beter spel vertoonden dan tegen Renswouw en dat Utrecht gewoon te goed voor ons is.

Streep eronder en door. Vandaag mogen we immers alweer aan de bak: een uitwedstrijd tegen Webton Hengelo 2 staat op het programma. Met een maximale selectie reizen we vandaag naar Hengelo af. Bram heeft het tactisch plan in ieder geval al klaar.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)