Noteer in uw agenda!

Goedemorgen. Pak uw agenda er even bij en zet een kruisje bij de volgende data: 19 maart, 2 april, 9 april, 16 april en 23 april... U bent helaas nog niet klaar, blader ook maar door naar 30 april en 7 mei.

Huh? Nog zeven wedstrijden en ook nog eens twee duels na 23 april? Dat heeft u goed gelezen, want de kans is groot dat wij na onze laatste competitiewedstrijd nog twee keer in actie moeten komen. Voor de consumenten onder ons is het natuurlijk een genot, voor de vakantiegangers een drama: de nacompetitie dreigt.

Vorig seizoen schitterden wij volop, maar dit seizoen lijkt de gifbeker oneindig gevuld te zijn. De eerste helft was wisselvallig, maar was er nog geen man overboord en stonden we nog solide in de middenmoot. Na de winterstop hebben we echter nog maar één van onze acht-en-een-kwart duels weten te winnen.

Daar wisten wij vorige week zaterdag ook geen verandering in te brengen. De pijn, de schaamte en het verdriet zaten zo diep dat het verslag niet eerder geschreven kon worden (lees: ik had er geen zin in). Dat wij eerder dit jaar twee keer van VV Utrecht verloren is geen schande; de koploper gaat vandaag ongeslagen kampioen worden. Maar de afgelopen drie duels gingen wij tegen concurrenten onderuit.

Van Webton Hengelo 2 en Pegasus werd er met 3-1 verloren en dat was ook vorige week bij BVC'73 het geval. Na een mooie autorit richting Barchem - een echte aanrader - waarin tal van dieren werden gespot kwamen we aan bij het dorpsplein waar alles zit wat het leven van een SSS'er uit Heren 2 samenvat: een sporthal, een kroeg, een begraafplaats en een kerk. 

We begonnen nog vol goede moed aan het treffen in de knusse sporthal, waar wij konden rekenen op een drie man sterk publiek (dank!). Het thuispubliek leerde Mark van Roekel en zijn stem als een nachtegaal kennen. Frank kon dat extra goed horen, maar het publiek mocht meegenieten.

De eerste set leken we eindelijk van ons boven-de-twintig-syndroom af te zijn; we wisten een kleine achterstand om te buigen in een voorsprong dankzij punten van Gepko en Martin. Bij laatstgenoemde wierp het trainen op de blokkering zijn vruchten af. We wisten dat het in je zat: boem 21-25!

Daarna bleven we aan elkaar gewaagd tot het licht bij ons uitging. We hadden misschien beter een klaplong kunnen faken, maar één lange serviceserie deed bij ons de koppies hangen: 25-15. Vervolgens rechtten we de rug en speelden we een gelijkwaardige set tegen BVC, maar boven de twintig punten gaven we niet thuis.

Dan maar een vijfsetter... Onder aanvoering van Arno speelden we BVC een halve set weg; jammer genoeg is het nieuwe puntensysteem - sets tot de vijftien - nog niet ingevoerd. Met name onze buitenaanvallers werden flink op de proef werden gesteld. Rinaldo en Martin sprongen in het begin nog huizenhoog, maar konden de dans daarna niet ontspringen. Ze werden gedwongen verder te springen dan hun polsen lang zijn. Voor de derde keer op rij verloren we met 25-23 de vierde set en zodoende met 3-1 de wedstrijd.

We hadden nog steeds een kans om één punt te pakken en elk punt kan voor ons heel belangrijk zijn. Bij het duel in Barneveld werd de wedstrijd namelijk gestaakt vanwege een klaplong bij Cas. We moesten met een 4-1 achterstand beginnen; we kwamen daarna nog wel iets dichterbij, maar konden het opnieuw niet bolwerken.

De punten van de twee onderlinge ontmoetingen konden bijgeschreven worden in de stand: negen voor BVC'73 en slechts één puntje voor SSS 2. Het verschil tussen ons is nu zeven punten in het voordeel van de Achterhoekers, waardoor zij uit het zicht zijn verdwenen. De nacompetitie is weer een stukje dichterbijgekomen. Sommigen gingen de kroeg in om het verdriet weg te drinken, anderen zakten liever onder de grond. De meesten zaten zondag weer in de kerk om hun zonden te overdenken.

Gelukkig is bij De Meerwaarde geen begraafplaats in de buurt, dus die proberen we dit weekend ook achterwege te laten uit het vaste patroon van de afgelopen weken. Alleen als dat lukt, kunnen we de nacompetitie nog ontlopen. We hebben het niet in eigen hand, maar het is nog steeds mogelijk.

Dan moeten we eerst maar eens vandaag een goed resultaat tegen VoCASA 2 neerzetten. Pak uw agenda erbij en noteer dat u vanmiddag om 16.00 uur in Sportcentrum De Meerwaarde moet zijn. Het belooft een waar spektakel te worden.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)