Vrijdagavond? Geen commentaar!

De Tour win je in bed, aldus Joop Zoetemelk. Hoe zit het eigenlijk met het ontlopen van degradatiewedstrijden? Na zaterdag denken wij: PD ontloop je met een biertje in je hand. Maar dat zeggen we natuurlijk niet hardop. Zeker niet voor de wedstrijd.

Zaterdag 9 april, 14.45 uur: iedereen geeft acte de présence in CheerSSS voor de thuiswedstrijd tegen Springendal-Set-Up'65; een pittige wedstrijd tegen de nummer drie staat op het programma.

Terwijl wij zien hoe Heren 4 zijn tegenstander verpulverd, wordt er voorzichtig wat over de start van het weekend gekeuveld. Iedereen geeft voorzichtig antwoord op de vraag: wat heb je vrijdagavond gedaan? Sommigen hoor ik zeggen: ,,Geen commentaar." Of nog beter: helemaal geen antwoord geven en gewoon weglopen.

Bram Wildekamp is een uitzondering, zoals wel vaker het geval is. Op zich geen probleem, want onze assistent-assistent-coach hoeft toch niet zelf te spelen. Maar een cryptisch appje om 2.47 uur (in de nacht...) doet natuurlijk vermoeden dat hij niet alleen is. En waar Bram is, daar zijn vaak meer spelers van Heren 2....

Het wordt al snel duidelijk dat de één de vrijdagavond beter heeft doorstaan dan de ander. Dat Mark sommige spelers van ons team niet kent, was al langer bekend. Maar dat hij ook niet weet wie er bij de rest van de club speelt, zegt genoeg over het naderende afscheid van Mark... 

Dat is een negatieve bijwerking van vrijdagavondtaferelen. De positieve bijwerking zouden we al snel merken. 'Heya, de coach' moest namelijk zijn opwachting maken voor Rinaldo-ik-ben-eens-verstandig-op-de-vrijdagavond-Bouw. Mark schitterde als vanouds. Naar verluidt speelt hij volgend seizoen in Israël.

Frank-ik-blijf-eens-thuis-op-vrijdagavond-Staal dacht eveneens verstandig te zijn, maar wie een kuil graaf voor zichzelf valt er ook zelf in. Hierdoor kon Remco na twee weken "blessureleed" zijn opwachting. Wij verdachten Remco er al langer van een notoire drinker te zijn; dat denken wij zeker na zijn geweldige invalbeurt afgelopen zaterdag. 

Mede dankzij de invalbeurt van deze twee oldies en een geweldige bijdrage van Niek-op-je-hoogtepunt-stoppen-Bakker wisten wij Set-Up'65 op de knieën te krijgen. Maar bovenal was het een echte teamprestatie omdat de Ootmarsumse ploeg mentaal gesloopt werd.

Een heerlijke 3-1 overwinning op de nummer drie werd goed gevierd. We hebben hierdoor het ontlopen van promotie-/degradatiewedstrijden nog steeds in eigen hand. Dan moeten er nog wel enkele punten behaald worden tegen Alterno 2 en Flamingo's'56, de nummers twee en vier van de ranglijst.

Als we dan opnieuw willen schitteren en onze winning streak willen voort zetten, dient er op vrijdagavond een goede voorbereiding te zijn. De conclusie na zaterdag is: spelverdelers moeten zuipen, passer/lopers moeten zuipen, middenaanvallers moeten nuchter blijven, libero's en diagonalen....: die moeten werken. En bovenal: Bram moet 24/7 dronken zijn.

Of we ons aan dit succesrecept gehouden hebben? Geen idee. Daar mag ook niet over gesproken worden. De omerta heerst tot er pas weer gewonnen is. Hopelijk opent de doos van pandora zich vandaag weer rond 18.30 uur.

Ten slotte houden we ons aan het concept: never change a winning team, just the coach: Gerard bedankt voor twee geweldige wedstrijden. Een gemiddelde van 4,5 punt per wedstrijd staat fantastisch op je CV. Die kans willen we Ollie ook gunnen.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)