Heren TC is (on)tevreden

Twee clubderby’s in zes dagen tijd zijn in twee vijfsetters geëindigd. Daar kan de Heren TC met tevredenheid op terugkijken: spannende duels, met veel Barnevelders in het veld en veel publiek op de tribune. Ook niet onbelangrijk: iedereen heeft punten en dat is voor sommige teams belangrijk in de strijd tegen degradatie. Toch is de Heren TC ook ontevreden; hij had het liefst een glanzende 0-4 overwinning voor Heren 3 gezien.

De derby der derby’s stond al wekenlang in vele agenda’s geschreven en met rood omcirkeld (behalve in die van Jeffrey). Sterker nog, vorig seizoen werd er al voorzichtig over gesproken: zou het echt gaan gebeuren? De Nevobo wilde roet in het eten te gooien door Heren 2 en Heren 3 in verschillende divisies te plaatsen, maar het duo Hahn & Boessenkool heeft vaker de Nevobo een spreekwoordelijk poepje laten ruiken. Dat was ook nu het geval. De bond moest zwichten en kon niet anders dan een derby toestaan.

Of het toeval was of een plagerij, zal een vraag blijven; maar het was zeker opvallend dat in aanloop naar de derby de Nevobo nog een plaagstootje uitdeelde door enige verwarring rondom de arbitrage te zaaien. Maar SSS kan wel wat hebben en Kees van Garder reageerde snel door de enige echte Theo Lammers in te schakelen. Met zijn 81 jaar is hij ouder dan de Nevobo zelf - en heeft hij dus heel, heel, heel veel regelwijzigingen mee moeten maken - maar nog altijd ontzettend wijs en alert. Over de arbitrage valt ook niets dan lof te vermelden. Theo was zeer scherp en rechtvaardigheid, net als zijn vijf jaar jongere collega op de bok. Chapeau.

In de eerste twee sets hadden wij ook weinig te klagen. Het strijdplan zal ik niet volledig uit de doeken doen aangezien op 26 november de return van de derbystrijd is, maar het moge duidelijk zijn dat wij in eerste instantie de opdrachten goed uitvoerde. Eén daarvan was vol overgave beginnen en Heren 2 kon niet onder de druk uitkomen.

Dankzij sterk eigen spel, veel enthousiasme, veel gezang en een ketsende H2-passlinie (wat zei Joep ook alweer over de libero…?) waren de eerste twee sets een prooi voor ons: #wijzijnheren3. De eerste set was in hoog tempo binnengehaald en in het tweede bedrijf slaagden we erin een voorsprong in een spannende slotfase vast te houden.

Ook in de derde set waren wij de jonkies (#trainenisvoortalentlozen) de baas. We voelden dat Heren 2 gebroken kon worden en de zege binnen handbereik was. In plaats van door te drukken haalden we iets de druk van de ketel en Heren 2 greep het momentum aan om zijn laatste strohalm te pakken en aan te haken. Op een stand van 22-24 hadden we overwinning nog voor het grijpen, maar drie verprutste kansen later sloeg het tweede bij zijn eerste kans wel toe (27-25).

We probeerden de derde set een incident te laten zijn. Deze set staat niet voor niets bekend als ‘de beruchte derde set’. We kwamen nog goed uit de startblokken in de vierde set, maar het was al snel duidelijk dat de rollen waren omgedraaid. Heren 2 voerde de druk met succes op en wij kwamen er niet meer onderuit. Daarnaast was het inbrengen van good old Marcel Bakker een belangrijk keerpunt. Het tweede drukte door en flikte het om net als een week eerder een vijfsetter af te dwingen. De ploeg zat in een flow, waar wij in een neerwaartse spiraal beland waren. De kopjes gingen hangen, de liedjes werden door steeds minder spelers gezongen en het spel werd onrustiger.

De vijfde set ging verloren. Achteraf bezien is dat geen verrassing; Heren 2 heeft de afgelopen jaren zelden een vijfsetter verloren. We moeten er alleen nog even aan wennen dat wij in dit geval geen Heren 2 maar Heren 3 zijn. Als we verder aan omdenken doen: twee punten in een uitwedstrijd tegen een hogergeklasseerd team is geen slecht resultaat. Op zaterdag 26 november is de return in De Meerwaarde; dan zullen we laten zien van wie veld drie echt is.

Dat mogen we overigens aanstaande zaterdag (morgen) ook al doen. Dan komen de studenten van Harambee uit Enschede naar Barneveld voor een mooie pot volleybal. Beide teams zijn nog zonder overwinning dit seizoen. Wij zullen er extra gebrand op zijn dat wij na ons treffen met Diederik de Bever & co kunnen zeggen dat dit niet meer voor ons geldt. Wij zijn er klaar voor om onze schatkist met de eerste zege te vullen. Komt u kijken? 16.00 uur in De Meerwaarde.

p.s.: trek uw piratenkostuum aan.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)