PirateSSS of the Harambean

Als schrijver van Heren 3 pen ik in ons scheepsjournaal een nieuw verslag over het reilen en zeilen van onze bemanning. Ditmaal gaat het verslag over onze aanvaring met de Enschedese textielwerkers genaamd Harambee die in Barneveld een overwinning wilden kapen, maar na een zware slag kwamen wij als winnaars uit de strijd.

Na twee verloren slagen in onze eigen haven lagen er ditmaal opnieuw kapers op de kust. Met een Swahilische oerkreet ‘Harambee’ betraden oranje-paars studentikoze figuren het strijdveld.

Nadat opperbaard Zwets een bebaarde teamfoto had gemaakt, stuurde kapitein Lars-Olav ‘De Scheve’ Massa een aangepaste basis naar het front. Hij bleek uiteindelijk iedereen nodig te hebben. De groene brigade had namelijk veel moeite met Harambee, waarop bijvoorbeeld onze Roodbaard en Beach boy allebei al vroeg moesten warmlopen en eveneens het wilde water op moesten.

De eerste slag was voor Harambee dat met enkele kanonskogels gaten in onze passlinie sloeg. Daarnaast schoten wij zelf te veel losse flodders om de bezoekers in de problemen te brengen. Als een busschieter vuurde Gepko nog met succes een serie vanachter de servicelijn naar de overkant, maar de inhaalrace kwam te laat.

In de tweede set was het spelbeeld niet veel anders. Het was opnieuw een gelijkopgaande strijd, waarin wij verzuimden om afstand te nemen. Mede dankzij rake klappen van onze matroos Jeffrey behielden we wel een voorsprong; daar kon Harambee ook geen verandering in brengen door Frank hard in zijn gezicht te treffen. Onze ankerman Martin Berger loodste ons gelukkig in de slotfase veilig naar de haven: 25-21.

Frank vuurde vervolgens direct enkele stalen bommen en graten af. Een 6-0 voorsprong zou toch een voldoende basis moeten vormen om de derde slag te winnen. We zorgden er echter zelf net zo makkelijk voor dat Harambee weer wind in de zeilen kreeg.

De zee werd steeds wilder, waardoor de scheidsrechters moeite hadden om de slag onder controle te houden. In een spannende slotfase verprutsten wij het zelf,maar het was wel zo makkelijk om de scheidsrechter hier de schuld van te geven. Met 23-25 kwam Harambee opnieuw op voorsprong.

Het was nu zaak om met het zwaard tussen de tanden te gaan spelen. Dat deden we aan het begin van de vierde set zeker niet. Toen hadden we onze monden nog te vol met mandarijnen en dextro's (waarvoor dank). Maar uiteindelijk besloten we gewoon met iedereen ruzie te zoeken en dat was het lont in de kruitvat. Een score van Appie en een blok van Berger zorgden voor 25-22 en dat er een vijfde set zou komen.

Daarin zorgde Frank als een stuurman ervoor dat we direct de goede kant op gingen: naar de overwinning. Met zijn services, een sterke blokkering van Jeffrey, maar vooral ook goed verdedigend werk, pakten we direct een ruime voorsprong. Het fanatisme zat er goed in, zeker bij Rinaldo die niet alleen met de tegenstander ruzie zocht maar ook De Bruin een tik verkocht. De laatste krachten vloeiden uit Harambee, dat vooral afhankelijk was van zijn diagonaal. Maar die speelde zichzelf uit de wedstrijd door de verbale strijd met ons aan te gaan. Onze captain Gingerbeard zorgde ervoor dat hij definitief zichzelf liet kennen en na een paar fouten gewisseld werd. Even later was het over en sluiten voor de bezoekers, dankzij de 15-6 in de vijfde set mogen wij ons de PirateSSS of the Harambean noemen.

O ja, ‘s avonds was er nog een mooi feestje. Voor anekdotes moet u vooral aankloppen bij onze waterdrinker Albert-Jan, ons fietstalent De Bruin of ‘een maand zonder alcohol’ Frank.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)