#wijwillenmandarijntjes

Drie wedstrijden in acht dagen. Pff... Zeker als je weet dat wij een abonnement op vijfsetters hebben. Wat houdt je dan op de been: mandarijntjes! Zaterdag waren ze in Doetinchem even zoek, zoals wij in de vijfde set het even zoek waren. Maar in Ede hebben we de glanzende mandarijntjes gevonden. Laten we hopen dat ze donderdag en zaterdag ook weer in De Meerwaarde zijn!

Wat doe je als je een zaterdag vrij bent? Andere teams aanmoedigen! Onder het genot van mandarijntjes uiteraard (#christieninheren3). Heren 1 konden we niet naar de zege schreeuwen in Arnhem - die muziek stond ook wel erg hard… - maar Alterno dames 1 gelukkig wel.

Afgelopen zaterdag mochten we zelf weer een potje spelen. Orion 2 was de tegenstander. Een degelijke ploeg hoorden wij van Heren 2, dat in de voorbereiding nog van Orion had verloren. Maar goed, wie wint er nou niet van Heren 2? O ja…. Uhm, ik bedoel: wie wint er nou niet van Harambee?

Nou, daar hadden wij twee weken geleden van gewonnen en dat smaakte naar meer. Dat meer wilden we in Doetinchem halen. Dat moesten we gewoon met ons tiental spelers (en Bram op krukken) gaan bewerkstelligen. Donderdag mochten we dan wel met veertien man (!) - en dan te bedenken dat niet iedereen van ons team er was - getraind hebben, maar de talenten konden niet met ons mee omdat ze zelf moesten spelen.

Dus hop-hop-hop met elf man in vier auto’s naar het oosten van het land. Even een drankje, een groene krokodil knuffelen, omkleden en de hal in voor een praatje. Vervolgens was het even zoeken welke kleur lijn (#huplichtgroen) we moesten gebruiken alvorens we konden gaan spelen.

Orion bleek inderdaad een degelijk ploegje te zijn met een goede middenaanvaller die meteen de bal binnen de drie meter pompte, een hele sterke passer/loper en een snel spelende spelverdeler. Maar wij zetten daar ook sterke spelers tegenover, die sinds kort enkele extra troeven in huis hebben. Verder wisten wij in de eerste set vooral goed te serveren. Met veel druk pakten we de leiding en kwamen we op een royale voorsprong. Geheel volgens traditie gaven we de eerste set bijna uit handen, maar het vijfde setpunt werd verzilverd: 25-27.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Ditmaal kwam onze pass onder druk te staan. We zetten nog een goede inhaalrace in, maar het mocht niet meer baten (25-22).

Wat saai: de derde en vierde set waren precies hetzelfde. Alsof we ons er al bij neer hadden gelegd: aan de ene kant van het net winnen we en aan de andere kant verliezen we. Oftewel, set drie: misschien wel de beste set van het seizoen; set vier: koekoek.

Dan maar een vijfsetter winnen, zoals eerder tegen Harambee. We begonnen aan de ‘slechte’ kant, maar kwamen wel gewoon op een 6-8 voorsprong. Alleen aan de ‘goede’ kant vergaten we te volleyballen; en vooral de bal over het net te serveren. Met 15-12 ging de set naar Orion en toen waren de spreekwoordelijke mandarijnen wel even zuur. Gelukkig biedt ons spel in de sportieve wedstrijd - alleen AJ kon zich niet gedragen - met goede scheidsrechters wel aanknopingspunten voor de komende duels.

De zure smaak konden we na afloop gelukkig in alle rust even wegspoelen met wat biertjes en bitterballen. Wat was dat lekker! En er was ook lekker veel voor iedereen. De Tesla was inmiddels alweer in Barneveld, terwijl De Bruin zijn weg naar de Hemel zocht en een vijftal malloten naar Ede gingen voor een fijn hapje eten en nog een potje volleybal.

Na het eten weggewerkt te hebben bij Villa Brutus - waar Heren 2,5-speler Julius zich ook bij ons voegde - vervolgden we onze weg naar De Peppel voor de Valleiderby. Wat bleek? Bij binnenkomst stond Heren 1 al met 19-9 achter… Dan maar even zingen en trommelen (met een nieuwe stok!) alsof ons leven ervanaf hangt. Terwijl de keeltjes steeds schorrer werden, stroomden de punten steeds makkelijker binnen voor SSS. VV Prins scoorde een dikke ONVOLDOENDE en SSS pakte de eerste overwinning van het seizoen. En wij? #wijkregenmandarijntjes

Zaterdag is de Super Mandarijnen Saturday, met Heren 1, 2 en 3 die in actie komen. Oftewel, The Green Army mag de hele dag door schitteren in De Meerwaarde. Maar Heren 3 mag dat donderdagavond ook al doen. Dan spelen we om 21.00 uur in De Meerwaarde tegen het Roemeense Auto van Oort/Rebelle (#wijzijntegoedvoordezewereld). En als het even kan… #wijwillenmandarijntjes

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)