VC Zwolle maatje te groot voor dames 1

De laatste wedstrijd van 2016 stond afgelopen zaterdag alweer op het programma. We mochten in eigen huis aantreden tegen koploper VC Zwolle dames 3. Een sterke tegenstander met een aantal ervaren ex-eredivisionisten. Een wedstrijd waarin wij niets te verliezen hadden: vol gas erop en lekker vrijuit spelen.

De eerste set werd het al vrij snel duidelijk dat we alles uit de kast moesten halen om VC Zwolle bij te blijven. Alles werd aan beide kanten van de vloer gehaald en er werd gevochten voor elk punt. Toch liepen we deze set een beetje achter de feiten aan en maakten we zelf te veel fouten; we verloren de set met 17 – 25. De Zwollenaarse dames zetten hun ramkoers ook de tweede set vol door, we keken al snel tegen een fikse achterstand aan. Onze passing had veel moeite met de lastige serves van Zwolle, maar ook op de andere vlakken kwam het er niet goed uit. We lieten dit toch niet zomaar gebeuren? De knop ging halverwege de tweede set om. We speelden zowel netter als met meer lef en kwamen daardoor lekkerder in de wedstrijd. De achterstand was te groot om nog in te halen (we verloren met 15 – 25), maar de vechtlust was flink aangewakkerd: de volgende set zouden we die Zwollenaren pakken!

Zo gezegd, zo gedaan. Piece of cake. Appeltje eitje. Oké, zo gemakkelijk ging het natuurlijk niet. Die twee vingers konden echt niet in de neuzen want we moesten met man en macht werken om de ervaren ploeg aan de andere kant van het net te evenaren. Keihard rennen, keihard duiken, keihard rammen, keihard schreeuwen, wat een vibe! De hele set liep het gelijk op, maar uiteindelijk trokken wij aan het langste eind. HOEEEE HA! Met diezelfde vechtlust startten we de vierde set. Dit smaakte toch naar meer?! Ook deze set liep het gelijk op en stonden we zelfs met 18 – 16 voor. Gingen we die vierde set nou ook echt pakken? Man wat spannend! Helaas moesten we toch in Zwolle onze meerdere erkennen. De dames aan de andere kant hielden het hoofd net iets koeler (je kunt ook niet altijd de 'koelste' zijn..), zetten een tandje bij en gingen er met de vierde set vandoor (21 – 25).

Een beetje balen was het natuurlijk wel; die vijfde set was zo dichtbij..Gelukkig stond er - heel veel - troostvoer op ons te wachten. Daar houden we van! Met bananenbrood, wrappies, bittergarnituur, kaas, worstjes, komkommer, tomaatjes én kerstkransjes droogden we onze tranen, samen met onze sponsoren en vrijwilligers. Sponsor Carl sprak ons nog even bemoedigend toe: als we vanaf nu altijd gaan spelen zoals in die gewonnen set tegen Zwolle, dan gaan we voortaan gewoon alles winnen. Zo simpel is het dus. Een mooi motto om op te proosten en de tweede seizoenshelft in te gaan. Maar eerst even een klein winterstopje om een beetje op te laden. Naast de sponsors en vrijwilligers bedanken we natuurlijk ook al onze trouwe fans voor de aanmoediging in de eerste seizoenshelft en we hopen jullie allemaal weer gelukkig en gezond te zien in 2017. Fijne feestdagen gewenst!

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)