Het Calimerocomplex en puntjes naast de i

Na twee vrije zaterdagen mochten we afgelopen weekend eindelijk weer aan de bak, dit keer in Nimwèège. Na het 1 – 3 verlies in de eerste competitiehelft hadden we nog wel wat recht te zetten tegen VoCASA. Bovendien wilden we ze ook heel graag even een poepie laten ruiken omdat ze na de eerste ontmoeting weinig goeds over ons te zeggen hadden. Oké, we waren in die wedstrijd ook niet zo sterk en de cijfers van toen liegen er ook niet om, maar als we echt zo slecht waren als ze zeiden, was het wel knap stom dat ze toch een setje tegen ons lieten liggen.

Anyway, om ze alvast een beetje bang te maken, besloten we Cynthia en Henrieke mee te nemen en met een leger aan speelsters richting Nijmegen te gaan. Dat van de vijftien speelster er drie niet inzetbaar waren, hoefden zij nog niet te weten (konden ze trouwens wel weten, er mogen immers maar twaalf speelsters op het formulier). Intimidatie, dat is hier het kernwoord. Een van mijn coaches van vroeger was er heilig van overtuigd dat het mentale volleybalspelletje al begon zodra je de sporthal binnenkwam. Van hem moesten wij als speelsters dan ook altijd van groot naar klein de zaal binnengaan om de tegenstander zo veel mogelijk angst in te boezemen. Daar was ik het dan weer niet zo mee eens; met mijn 1 meter 50 mocht ik zo’n beetje pas na de mini’s van de week het veld opkomen. Je zou er toch bijna een Calimerocomplex – ja, dat bestaat – van krijgen: ‘Zij zijn groot en ik is klein en da’s niet eerlijk, o nee!’

Maargoed, de laatsten zullen de eersten zijn. En lang leve de late groeispurt(jes). Terug naar zaterdag. Voor de wedstrijd aten en dronken we nog wat in de kantine en werden er nog even wat flauwe grapjes gemaakt. Van die je-moet-er-bij-zijn-grapjes die na uitleg nog niet echt begrepen werden (iets met Joke als arts op het formulier want ze is master of arts – what a joke). Verder werden er nog wat katten- en mislukte pannenkoekbakfilmpjes bekeken ter ontspanning en daarna was het toch echt tijd voor serieuze dingen: de wedstrijd.

De eerste set keken we al snel tegen een achterstandje aan (2 – 7); VoCASA gooide er al direct een lekker tempootje in. Naarmate de set vorderde, wisten we iets beter met de Nijmegenaren mee te komen en kwamen we nog aardig bij ze in de buurt. Op een stand van 22 – 24 had de scheidsrechter echter zijn bril net even niet op en werd een touchébal van de tegenstander niet gezien; haar shit-waarom-raakte-ik-die-bal-nou-net-aan blik evenmin. Zelfs de tellers deelden mee dat je die touché luid en duidelijk kon horen – en wie gelooft Bas van Bemmelen nou niet?! Maargoed, het mocht niet baten. De scheids liet zich niet door Basje verleiden en bleef bij zijn beslissing; de eerste set ging met 22 – 25 naar VoCASA.

Dat was even zuur. Maar dat we zo ver terug waren gekomen gaf wel het vertrouwen dat er voor ons ook echt wel wat te halen was in Nijmegen. Dat lieten we dan ook zien in de tweede set. Waar we de eerste set weinig uit onze serves haalden, lag onze servedruk de tweede set duidelijk hoger. Hierdoor werd het spel van VoCASA voorspelbaarder en kregen wij meer kansen om het zelf af te maken. We wonnen deze set met 25 – 18.

Die konden we alvast in onze zak steken, maar we wilden natuurlijk meer. De derde set liep de stand redelijk gelijk op, maar tegen het einde van de set zette VoCASA ons toch te veel onder druk, onder meer in de passing. We wisten ons niet te herpakken en verloren de set met 20 – 25.

Een vijfsettertje dan maar. VoCASA was echter ook vastberaden de vierde set te pakken; de stand liep wederom gelijk op. Onze servedruk nam wat af, maar gelukkig gaven de Nijmeegse dames ons ook aardig wat puntjes cadeau. Met een stand van 22 – 19 leek het er op dat we die vijfsetter wel gingen afdwingen. Helaas wisten we het niet af te maken en ging VoCASA er alsnog met de set vandoor (25 – 27).

Zoals coach Joost na de wedstrijd benadrukte: dit was een wedstrijd waarin het ging om de details. Waar het ons net niet lukte om die verrekte puntjes op de i te krijgen, wist VoCASA door te drukken op de belangrijke momenten. Hebben we weer iets om aan te werken. En dat gaan we ook zeker doen, want komende zaterdag (11 maart) komt BOVO bij ons op bezoek. Deze ploeg staat met twee punten minder onder ons op de achtste plaats, en daar willen we ze graag houden. Komt u ons aanmoedigen? Wees welkom, om 16.00 uur in de Meerwaarde!

Oh ja, zin in een feestje? Blijf dan zaterdag na onze wedstrijd gezellig in de hal om eerst heren 1 te aanschouwen en daarna samen met ons licht te geven op de Blacklight party in de kantine. Behalve als je van plan bent om die avond te gaan verklappen wie de Mol is, blijf dan maar thuis. Doei!

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)