Hup groen!

Zaterdag was de mooiste dag van de week – en je wist, als je naar je vriendjes keek: hier gaan ze heel wat beleven.

11 maart, wat een dag. En wat een avond. Het was weer eens een ouderwets gezellige zaterdag in de Meerwaarde, daar houden we van! Als je geluk had, was je er zelf ook bij. Zo niet, hierbij een kleine samenvatting.

Zo na de lunch druppelden we een voor een de Meerwaarde binnen om ter voorbereiding op onze eigen wedstrijd alvast wat volleybalpotjes te aanschouwen. Hup groen! Daarna was het tijd om zelf een potje te gaan ballen tegen wat dames uit Aalten, het Jeruzalem van het oosten (de Achterhoek). Wist u trouwens dat er niet alleen aan de andere kant van het net, maar ook aan onze eigen zijde twee Aaltjes te vinden waren? Het was een heuse Battle of the Aaltjes.

We hadden zin in de wedstrijd en wilden ons 1 – 3 verlies tegen BOVO in de uitwedstrijd graag recht zetten, maar dit kwam er aan het begin van de wedstrijd helaas nog niet zo goed uit. Door te weinig felheid en te veel eigen fouten keken we al snel tegen een 11 – 19 achterstand aan. Maar zoals sommige mensen (waarschijnlijk heel weinig) weleens zeggen: een goed begin heeft een goed behagen maar het eindje zal de last dragen. Zo ist moar net! We wisten ons te herpakken en slopen puntje voor puntje dichterbij. Hup groen! We hielden het hoofd koel en wisten door degelijk spel niet alleen terug te komen, maar ook over BOVO heen te lopen en er vandoor te gaan met de eerste set (26 – 24).

We hadden blijkbaar zo genoten van de inhaalrace van de eerste set, dat we besloten de tweede set wederom met een grote achterstand te beginnen. Nu is een uitdaging natuurlijk wel leuk, maar eigenlijk speelden we deze set gewoon belabberd en was die achterstand nergens voor nodig. Met het hoge aantal fouten dat we zelf maakten – op alle vlakken – was het onmogelijk om ook nu een inhaalrace op de Aaltjes in te zetten. De set ging met 15 – 25 naar BOVO.

In de derde set draaiden de rollen om. Ondanks dat het ons nog steeds niet lukte ons beste spel te laten zien, wisten we onze foutenlast omlaag te brengen en weer wat netter te spelen. Ondertussen werden de speelsters in het veld aangemoedigd door de teamgenoten op de bank met een aantal liedjes en zo nu en dan wat dierengeluiden. Er werd zelfs geëxperimenteerd met wat canon-gezang – in de muziek de strengste vorm van een meerstemmige compositie. Je moet wat hè, daar op de bank. In het veld was alles verder nog steeds onder controle; we wonnen de set met 25 – 16.

De vierde set was wat wisselvallig en de stand liep dan ook redelijk gelijk op. Uiteindelijk wisten wij BOVO toch een paar punten voor te blijven en kwamen we op een stand van 22 – 20 terecht. Éééén, tweeee, drieeee (klap-klap, klap-klap), drieeee, tweeee, éééén. Het punt dat volgde was – onder luid protest van een aantal Aaltjes – voor ons, en zelfs het dubbele waard. Waarom? Door een ietwat strakke pass tikte spellie Joke als achterspeelster de tweede bal door, waarna wij het punt scoorden. Een aantal Aaltjes tekende protest aan wegens het feit dat Joke als achterspeelster doortikte. Maar weet je wat het was, ze kwam helemaal niet boven het net uit. ‘In de verste verte niet’, voegde de scheidsrechter er nog even aan toe (oké scheids, zo klein is ze nou ook weer niet -.-). Anyway, de scheids werd het protesteren toch een beetje zat en deelde geel uit aan een van de Aaltjes. Ze hielden echter niet op en wilden denk ik dat de wedstrijd snel afgelopen was; een rode kaart erbij. Dat betekende een gratis puntje voor ons: 24 – 20. Het laatste puntje was daarna ook snel binnen en daarmee een 3 – 1 overwinning.

Terwijl de kantine werd omgetoverd tot glow-in-the-dark café, nuttigden wij onze drankjes, broodjes hamburger, patatten, frikadellen en doperwtjes, omnomnom. Heren 1 zorgde met een 3 – 0 winst alvast voor een goede feeststemming die ook de rest van de avond lekker bleef hangen. We sprongen van links naar rechts, er werd Maximaal genoten, Heldendaden werden verricht en stukje(s) bij beetje kwam de avond tot een eind. Dat was weer ouderwetSSS genieten. Hup groen!

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)