Trick-and-treat

Trick-or-treat, een fenomen dat bij de gemiddelde Nederlander waarschijnlijk wel een belletje doet rinkelen. Bij deze traditie, die in Ierland en Engeland zelfs teruggaat tot in de 16e eeuw, krijgt men de volgende keuze voorgeschoteld: het slachtoffer worden van een plagerijtje (trick) of het geven van iets lekkers (treat). Het is het een, of het ander.

Wij hebben afgelopen zaterdag echter laten zien dat het niet per se het een of ander hoeft te zijn. ’s Middags haalden we een trucje uit door te winnen van Armixtos, om daarna vervolgens heerlijk te genieten van allerlei lekkers en een mooi feestje. Hoppa, trick-and-treat!

Omringd door spookachtige takken, griezelige spinnen en ijzeren kettingen kwamen we bij het betreden van de Meerwaarde al in de juiste trick-or-treat stemming. Dat was overigens niet het enige waardoor we omringd werden. Zoals vorige week al voorspeld, werden we omringd door mannen. En je zou denken dat we daar wel van zouden genieten. Dat is niet gek gedacht hoor, maar eerlijk gezegd hadden we zaterdag liever dat ze gewoon van ons veld af gingen.

Zo gezegd, zo gedaan. Toen de tijd rijp was om te gaan warmlopen, maakten de heren netjes plaats. Wat een gentlemen. Met hulp van de 3 R’s (Rachel, Roelinda en Rosanne) en mini’s-van-de-week Julia en Andrea begonnen we met 15 vrouw sterk aan de wedstrijd.

Zo soepel als de mannen ons veld verlieten, zo soepel startten we de wedstrijd helaas niet. We stonden in de eerste set wat angstig in het veld. Misschien kwam het door de Halloween-sfeer? Of wellicht door de naam van de tegenstander. Zeg nou zelf, Armixtos, dat klinkt toch ook als een of ander duister, mythologisch paardmens figuur?

Hoe dan ook, de eerste set lieten we aan ons voorbij gaan (18-25). De tweede set veranderde er nog niet veel en liepen we steeds net een paar puntjes achter de Amsterdamse dames aan. Tegen het einde van de set wisten we die paar puntjes achterstand echter om te draaien en pakten we zelfs een kleine voorsprong. Met een paar mooie block- en aanvalspunten van onze kant wisten we de set te pakken met 25-23.

De derde set liep aanvankelijk redelijk gelijk op, maar zo halverwege de set hadden we een voorsprong van vijf puntjes gepakt. Die voorsprong gaf ons duidelijk vertrouwen: op een stand van 15-10 zetten we een eindsprint die resulteerde in 25-12 winst.

De 2-1 voorsprong bracht ons al enigszins in de feeststemming; nu gas d’r op zodat we snel aan het feestje konden beginnen. En als een 7-0 voorsprong geen gas d’r op is... We gaven de voorsprong niet meer uit handen en pakten de set onder luid gezang vanaf de kant (dank dames 2) met 25-19. Trick: check!  Tijd voor onze treat.

Samen met sponsor Margreet en onze toppertjes Julia en Andres proostten we op de winst onder het genot van wat heerlijke hapjes, verzorgd door onze eigen sponsorcommissie. De winst smaakte goed.

Met onze maagjes vol was het daarna tijd om onszelf afgrijselijk te maken voor het Happy Haunting feest. Sandra deed dit zo goed dat ze er zelfs met de prijs voor best verklede SSS’er (en een kannetje bier) vandoor ging. Nog meer winst! En alsof dat nog niet genoeg was, wonnen we zaterdag ook nog eens een extra uurtje slaap. Het was een mooie avond. Trick-and-treat!

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)