Iets met Rundfunk en frikandellenvlaai

Onze welgetelde derde thuiswedstrijd van dit seizoen stond afgelopen zaterdag op het programma, jeej! Na een week vol fijne trainingen en goede moed waren we er klaar voor om onze stijgende lijn vast te houden en punten te gaan pakken. Spoiler: zo gezegd, zo gedaan.

Voor de Rundfunkkenners onder ons is het wellicht leuk om te vermelden dat de eerste scheids behoorlijk wat weghad van Barteljaap (en wie is de sterkste jongen van de hele wereld?). Ook werd Barteljaap vandaag beoordeeld; we hebben onze ‘Je suis Barteljaap’-shirts maar in de tas laten zitten.

Met 15 man sterk begonnen we aan onze wedstrijd tegen de Hofnar-Bovo Dames 1. 15 man sterk? Jep. We kregen zaterdag allereerst versterking van twee stoere mannen, Lars en Micha genaamd. Naast deze twee fanatiekelingen kregen we ook support van dames tweetjes Roelinda en Lisanne. Bedankt!

Voor het eerst dit seizoen begonnen we een wedstrijd zonder tegen een achterstand aan te kijken, dat kunnen we dus ook. We wisten gedurende de hele set een kleine voorsprong vast te houden en wonnen met 25-20. Ook de tweede en derde set bleven en bleken wij de sterkere; beide sets sleepten we met een stand van 25-21 binnen.

Tot ongenoegen van Joost bestaan er nog steeds stomme regels in het volleybal en moesten we die vierde set toch echt nog even spelen. Zoals we eigenlijk niet wilden zeggen, maar toch zeiden, was het de bedoeling dat we die laatste set niet (weer) weg zouden geven. Want zoals het gezegde luidt; wie de laatste set wint, gaat met het beste gevoel naar huis. We waren niet van plan om te testen of dit gezegde wel echt waar was, maar toch verloren we de set. Waar we eerder deze wedstrijd degelijk speelden, maakten we in de vierde set zelf te veel fouten. We liepen een achterstand op en slaagden er niet in deze nog weg te werken. De dames uit Aalten veroverden de laatste set. Puntje voor de prognose.

Helaas stond er na de wedstrijd geen appelkruimeltaartje van Barteljaap naar zijn moeders recept op ons te wachten. Gelukkig hadden wij zelf al voor een alternatief gezorgd: frikandellenvlaai! Al enige weken zat een aantal liefhebbers in ons team hierop te azen en nu was het eindelijk zo ver; we hadden de vlaai bemachtigd! Dank aan Sandra, die alles op alles heeft gezet om deze ineens zeer gewilde vlaai te veroveren.

Naast informatie over onze wedstrijd, proberen we onze lezers altijd net dat beetje extra te geven wat ze verdienen. Vandaag bevat dit verslag dan ook niets minder dan een recensie van de frikandellenvlaai. De frikandellenvlaai (prijs €3.99) van de Aldi heeft een goede prijs/kwaliteit/hoeveelheid verhouding. Verder viel het op dat de vlaai een mooie ronde vorm had en er – ondanks de goedkope prijs – best wel goed uitzag. Voordat we van de vlaai konden genieten, stonden we echter al voor een groot vraagstuk: eet je dit warm of koud? Op basis van meerderheidsbesluitvorming hebben wij de niet-echt-onderbouwde keuze gemaakt de vlaaien op te warmen. Een gebruiksaanwijzing was fijn geweest, maar we redden ons wel.

Hoe de smaak was? Daarover liepen de meningen nogal uiteen, van ‘ik eet alleen de frikandellen eruit’, ‘ik heb net een hele hap curry gegeten’ en smerige gezichten tot leeggegeten bordjes en een positieve ‘dit was precies wat ik had verwacht’. Conclusie: het kan alle kanten op, maar het blijft toch een ervaring die een ieder zelf ooit meegemaakt zou moeten hebben. Let wel op: het eten van deze vlaai kan verwarring veroorzaken. Zo bevonden onze mini-panelleden zich na het testen van de vlaai in een enigszins verwarde toestand over wat ze nou zojuist gegeten hadden. Hopelijk zijn ze inmiddels weer helder en wel uit deze toestand ontwaakt.

Komende zaterdag, 18 november, kunt u ons wederom in onze eigen hal aanschouwen. Dan spelen wij namelijk om 17.00u tegen Wevo’70 dames 1. En mocht u het nog niet hebben vernomen, de Sint zal zaterdag in Nederland aankomen. Dus als u van de Sint heeft genoten, haast u dan snel naar de hal, dan zorgen wij voor de pepernoten.

Ps. Van onze Rundfunkkenners voor de niet-Rundfunkkenners: een kleine greep uit het beste van Barteljaap:
- https://www.youtube.com/watch?v=CNUudrLMqHo
- https://www.youtube.com/watch?v=Q8y1TCt461k

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab (6 t/m 12 jaar)
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)