Dag Sinterklaasje

Vorige week in Veenendaal voor ons helaas geen overwinningsdans, maar afgelopen zaterdag kregen we weer een nieuwe kans. Deze keer speelden we tegen de dames van Pegasus, dat was zeker geen gemakkelijke klus. De trainingsweek verliep niet vlekkeloos, de file op de A1 was donderdagavond grandioos. Het eerste uur zonder de trainer en toch een krachtcircuitje doen, man daarmee verdienen we wel wat extra’s in onze schoen. De dames in de file maakten ook goed gebruik van hun tijd, ze oefenden hun zangkunsten, wat een gezelligheid.

Met de wedstrijdvoorbereiding op zaterdag was echter niets mis, er werd geteld, geknutseld, gedicht en geluncht met een heerlijk broodje vis. Het duurde even voordat we konden beginnen, maar het goede voorbeeld was daar: voor dames twee was de winst al binnen. Een half uur te laat begon dan eindelijk ons duel; dertig minuten vertraging, het lijkt de sprinter naar Zwolle wel.

Eén dame uit ons team heeft het trouwens iets beter voor elkaar, Chantal zit sinds vorige week in Kenia en is dus even niet inzetbaar. Gelukkig mochten we haar zus afgelopen zaterdag even lenen en kwamen ook Rachel en Roelinda weer voor ons in de benen. Bedankt dat jullie er weer bij konden zijn, die versterking is toch altijd weer fijn.

Hop, hop, hop, paardje in galop; helaas voor de dames uit Nijmegen, ging dat de eerste set niet helemaal op. De vliegende paarden van Pegasus aan de andere kant van het net, bleken geen gevleugelde overmacht in de eerste set. Nek aan nek sprokkelden we puntjes bij elkaar, maar van die eerste set noemden wij onszelf op 26 – 24 uiteindelijk de winnaar.

Over de tweede set zijn we zelf wat minder te spreken, daar vertoonde het groen zelf toch echt enkele gebreken. Toch liep het aanvankelijk aardig gelijk op, we kwamen we met 22 – 18 voor te staan, dat is toch top. Helaas juichten we wat te vroeg, met zeven punten bijna op rij was het Pegasus die ons versloeg (23 – 25).

En jongens hebben jullie het al vernomen, dit hadden we toch nooit durven dromen. Op de bühne was daar ineens de Green Army twee punt nul, daar begon dan het gebrul. Potten en pannen werden zelfs tevoorschijn getoverd en onder luid gejuich hebben we de derde set veroverd (26 – 24).

De vierde set en hopelijk laatste set was aangebroken, maar het laatste woord was niet zomaar gesproken. Ook in die set bleken we aan elkaar gewaagd en speelden we af en toe wat slordig en opgejaagd. Toen het er op aankwam waren we niet sterk genoeg, Pegasus was in die vierde set de winnende ploeg (23 – 25).

Nu kwam het op die vijfde set aan, konden we dan nu een gaatje slaan? Bij het wisselen van helft stonden we met 8 – 6 voor, maar daarna kwamen de gevleugelde paarden op het juiste spoor. Trippel trappel trippel trap, het vliegende paard zette zich schrap. De pegasussen konden de weg wel vinden en waren degenen die de winst uiteindelijk inden (10 – 15).

Twee keer 3 – 2 verlies achter elkaar, de Sint was ons niet geheel gezind dit jaar. Komende zaterdag zullen we richting Eibergen gaan, waar we gaan proberen Boemerang dames 1 te verslaan. Dat wordt zeker geen makkelijke klus, eerst nog even een weekje goed trainen dus. En als we zaterdag dan de winst mee naar huis nemen, mogen wij dan ook een keertje bowlen i.p.v. trainen?

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)