#koppenmetdames1

Met het verlies van de wedstrijd tegen Bovo nog in ons hoofd besloten we vorige week voor trainen de koppen maar weer even bij elkaar te steken. Conclusie: we laten onze koppen niet zomaar hangen, kop op! Nu zijn we over het algemeen niet op ons achterhoofd gevallen, maar sommige dames uit ons team namen dit allemaal wel erg letterlijk, met de nodige kopballen tot gevolg #koppenmetdames1.

Zo, de kop was er weer (bijna) af. Zaterdag was het tijd voor het echte werk en stond een wedstrijd tegen VCV op het programma. Hier hadden we nog wat tegen recht te zetten; na de uitwedstrijd tegen dit team kwamen we immers maar met één punt en de kousen op de kop thuis. Geen haar op ons hoofd dat we dit weer zouden laten gebeuren.

Het was op de kop af vijf uur in de middag toen het eerste fluitsignaal klonk. Tijd om de boel op de kop te zetten! De eerste twee sets verliepen zoals gehoopt best wel voorspoedig. Natuurlijk moesten we ons hoofd er wel bij houden, maar in de eerste helft van de wedstrijd slaagden we er in ons eigen spel te spelen en de winst te pakken (25-19 en 25-20).

In de derde set hadden we echter wat meer moeite om het hoofd boven water te houden. De derde set is mentaal gezien altijd al wat lastiger en hier en daar stak er vermoedelijk ook wat vermoeidheid de kop op. Wisten we deze situatie het hoofd te bieden? Nee, helaas niet. De dames uit Veenendaal maakten dankbaar gebruik van onze te hoge foutenlast en pakten de set met 17-25.

Jammer van die derde set, maar we buigen het hoofd niet zomaar. De vierde set begonnen we nog wel wat onrustig, maar we staken onze kop niet in het zand en wisten de kleine opgelopen achterstand om te buigen in een behoorlijke voorsprong. We wisten ons koppie er bij te houden en die laatste set te winnen met 25-17. Bes, bes, bes, YES: vier punten op de kop getikt!

We hebben het tij weer weten te keren met deze winst en mochten tot ons grote geluk als beloning onder een warme douche springen. Of naja, beter gezegd: rustig onder de douche stappen. Een ezel stoot zijn hoofd niet twee keer aan dezelfde steen.

Deze week zijn we alweer druk bezig ons op te maken voor een potje koppen in Nimma aka Nijmegen. Ook daar hebben we nog wat tegen recht te zetten, dus we gaan wederom ons uiterste best doen om de winst in eigen handen te houden. En je weet wat ze zeggen: wie het grootste hoofd heeft, moet ook de grootste hoed hebben.