De W van winning mood

Nog nagenietend van onze eerste 4-0 zege in de competitie, begonnen we afgelopen dinsdag weer vol goede moed met de voorbereiding op ons volgende duel. Joost kon de training zelf helaas niet verzorgen, maar gelukkig was heren 1-speler Jeffrey Klok daar ter vervanging. Een andere trainer betekent meestal ook andere oefeningen, zo ook deze keer. Zo werd Smashbal bij menig speelster geïntroduceerd, evenals de term botsen (Nederlandse vertaling voor deze Vlaamse uitdrukking: stuiteren). Hopelijk was dat niet ons eerste én laatste potje Smashbal; het blijkt immers alleen al erg leuk om verhit BOTSEN BOTSEN BOTSEN door de zaal te roepen.

Donderdag werd de training zoals gewoonlijk weer verzorgd door Joost. Alhoewel, helemaal gewoon was het niet. Joost had namelijk versterking meegenomen: Paul Boshuis. En dat was niet eenmalig. Met onze eerste wedstrijden hebben we Paul enthousiast weten te maken en daarmee een nieuwe assistent-trainer/coach aan de haak geslagen. En hoewel dat niet altijd het geval is bij mannen aan de haak worden geslagen, hoeven we denk ik niet uit te leggen dat we met deze vangst erg blij zijn. Welkom, Paul!

Voordat we het wisten was het alweer zaterdag, of zoals ons social mediateam het graag aankondigt: MATCHDAY. Rivo Rijssen dames 1 stond deze zaterdag op het programma. Een gewaagde tegenstander veronderstelden we, want dit team kwam vorig jaar nog uit in de eerste divisie. Een makkie zou het dus niet worden; we moesten onze beste beentjes (en keeltjes) voor zetten. Voor een aantal speelsters moesten de stembanden sowieso al worden opgewarmd voor de geplande tante-Joke-karaoke-show later die avond. Het was dus de ultieme oefensessie: HUP GROEN!

Lange rally’s komen en lange rally’s gaan. Om een lange rally…ehh een lang verhaal kort te maken: de eerste set resulteerde in 25 – 18 winst voor ons. We moeten toegeven, de dames uit Rijssen hielpen ons enigszins door zelf veel fouten te maken. Zo kregen we van onze eerste tien punten er zes cadeau. Maar om niet alle credits bij de tegenstander neer te leggen; we speelden de set zelf netjes uit. Die was binnen!

De tweede set verliep niet heel anders dan de eerste. Rivo Rijssen begon de set wederom niet sterk en wij hadden – zoals Joost het gezegd zou hebben – ons boeltje op orde. We liepen al snel uit naar een stand van 6 – 1. De tegenstander herpakte zich echter en wist een inhaalslag in te zetten waardoor de stand even gelijk op ging. Met de hete adem uit Rijssen in onze nek wisten we in een reeks goede aanvallen en serves weer een gat te slaan en het niet al te spannend te maken. Zo pakten we ook de tweede set met een stand van 25 – 19.

De derde set wisten we binnen te hengelen met een spannende 25 – 23. Het was wel even zweten, want door een te hoge foutenlast aan eigen kant kwamen we op een achterstand van 15 – 18. Gelukkig wisten we ons te herpakken en vochten we ons langzaam terug. Een slimme prikbal zorgde voor de winst van een lange rally en daarmee ook de set. En laten we dat nou net dinsdag geoefend hebben; Jeffrey bedankt!

De winst was in feite al binnen, maar na de eerste drie sets gewonnen te hebben, waren we gebrand om ook dat vijfde puntje in Barneveld te houden. Door ons eigen spel met lef te blijven spelen en mooie aanvalsacties te laten zien, lukte dit en wonnen we ook de laatste set met 25 – 20. BRUUT!

Nog steeds in de winning mood staan we momenteel eerste in de competitie met een maximum van tien punten uit twee wedstrijden. Als dat zo doorgaat, belooft het een duur seizoen voor de coach te worden..

Na de winst goed gevierd te hebben, maken we ons deze week op voor onze eerste uitwedstrijd van dit seizoen. Zaterdag reizen we namelijk af naar de hoofdstad van de voor ons welbekende gemeente Dinkelland: Denekamp. We spelen daar om 17.30 tegen TiMax/DeVoKo dames 1, een nieuwkomer in onze competitie en onbekend voor ons. Benieuwd of wij ook buiten onze eigen Meerwaarde weten te presteren? Kom ons dan vooral aanmoedigen - goed te combineren met een dagje sightseeing in Twente (Goa stoan a'j veur Twente bint!). Wij hebben er in ieder geval zin in om weer wat moois te laten zien!

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)