Simplex/SSS D1 stunt in beker tegen topdivisieteams

Met twee klinkende overwinningen op topdivisieteams heeft tweede divisionist Simplex/SSS zich geplaatst voor de derde ronde van de nationale beker. De Barneveldse dames waren eerst met 3-2 te sterk voor US D2 en versloegen later op de dag ook VollinGo met 3-1.

Simplex/SSS presteert uitstekend in de competitie, waar de ploeg met vijf zeges de ongeslagen koploper is in de Tweede Divisie B. Daarnaast won het in de eerste bekerronde eenvoudig van andere tweede divisieteams. Afgelopen zaterdag mocht SSS zich meten met twee teams uit de Topdivisie (twee niveaus hoger) voor de tweede bekerronde.

De ploeg van hoofdtrainer Peter Spoelstra liet direct al zien zijn huid duur te verkopen. De Barnevelders hielden de foutenlast laag en stonden blokkerend ijzersterk te spelen tegen US D2, de nummer twee van de Topdivisie A. SSS en de Amsterdamse tegenstander waren enorm aan elkaar gewaagd; US kwam tweemaal op voorsprong, maar zag SSS met zwaarbevochten setwinsten langszij komen. In de vijfde set drukte SSS dankzij goed serveren door en won het verrassend met 3-2 de wedstrijd.

,Een echte vechtwedstrijd´’, zo reageerde Spoelstra tegenover de Barneveldse Krant. ,,Taktisch speelden we ijzersterk. Aanvallend wisselden we harde en taktische ballen goed af, we blokkeerden sterk en we zijn er vol in gegaan. We hebben helemaal niets cadeau gegeven en ik vond het knap hoe de meiden stand hielden. Het liep als een trein’’.

Na de strijd van 2,5 uur moest US direct de volgende wedstrijd spelen; ditmaal tegen VollinGo. Deze wedstrijd werd opnieuw een veldslag van vijf sets; waarin de Amsterdammers andermaal met 2-3 aan het kortste eind trokken.

Hierdoor zouden SSS en VollinGo gaan uitmaken wie de poulewinst en de plaats in de volgende ronde zou pakken. De wedstrijd begon pas 1,5 uur later dan gepland doordat de eerdere wedstrijden zo lang hadden geduurd. SSS begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam direct op voorsprong; helaas viel Abia Veenvliet geblesseerd uit, waardoor SSS even van slag was en de bezoekers uit Gouda kon profiteren met harde klappen aan de buitenkant.

SSS kreeg het ritme weer te pakken en werd luid aangemoedigd vanaf de tribune. De servicedruk was hoog, waardoor SSS het spel kon maken: Joke Hahn kon haar veelscorende middenaanvallers Rachel Florijn en Marjolein Coers volop aanspelen, daarnaast bleven de buitenaanvallers geduldig spelen en verdedigde libero Hanna Tingen knap de harde klappen van VollinGo. De Barnevelders trokken de wedstrijd naar zich toe en kwamen op een 1-2 voorsprong. Daarmee was het verzet van VollinGo gebroken en kon SSS de bekerstunt compleet maken door ook de vierde set te winnen.

Spoelstra in de Barneveldse Krant: ,,Natuurlijk trek je je op aan een sterkere tegenstander en gaat het hier om bekerwedstrijden, maar wat ik vandaag van dit SSS heb gezien is echt het beste wat we te bieden hebben. Ik ben ongelooflijk trots op dit team. Een fantastische prestatie’’.

SSS behoort nu bij de beste 24 teams van Nederland en is de enige ploeg uit de tweede divisie die nog in de beker zit. In de derde ronde komen zestien teams in actie, waaronde drie teams uit de Eredivisie. De top acht van de Eredivisie stroomt in de achtste finales in. De derde ronde wordt gespeeld in december; datum en tegenstander zijn nog onbekend.

Foto: ©Erik van 't Land

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)