10/10 in 2023 voor dames 1: gelukkig nieuwjaar!

Joehoe! Het was even stil, maar we zijn er weer. En hoe! Vol goede moed en met veel zin luidden wij dit nieuwe jaar in. 10/10 punten in 2023 – geen slechte score tot nu toe, al zeggen we het zelf. Gelukkig nieuwjaar!

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk goede voornemens. Al zijn de meeste een kleine maand later wellicht al wel weer in de prullenbak beland… We snoepen in ieder geval weer voldoende (nee, de blauwe pepernoten zijn nog steeds niet op), gaan soms ietwat flexibel met de tijd om (hè Celine?) en vergeten af en toe een stuk of zes wedstrijdshirts mee te nemen in onze wastas (een goed begin is uiteindelijk wel maar de helft).

Maar sommige voornemens staan nog steeds overeind. Zoals efficiënt omgaan met onze wedstrijdverslaglegging. Nu zou je kunnen denken: beste verslaggeverSSS, jullie waren het eerste verslag van dit jaar al meteen vergeten – wat nou goede voornemens? Maar nee, daar corrigeren we je graag. Razende reporters al wij zijn, hadden wij al ingecalculeerd dat de eerste twee wedstrijden van 2023 gewoon heel veel op elkaar zouden gaan lijken, en leek het ons wel handig om die twee in één verslag te combineren. Efficiënt? Ja. Of het verslag daardoor twee keer zo lang is geworden? Ook ja. Veel leesplezier!

Voor de volledigheid blikken we nog even terug op het einde van 2022. We sloten de eerste competitiehelft af met een mooie tweede plek in de competitie. Verder zat een nieuwe bekerstunt er helaas niet in; we verloren 3-0 van topdivisionist Veracles, waarmee ons bekeravontuur tot een einde kwam. Tijd om even bij te tanken.

Bijkomen van al dat bijtanken zat er daarentegen niet echt in. Op 2 januari moesten we ons alweer (katervrij) in de Meerwaarde melden. Zelfs Marjo had – met lichte tegenzin - haar knielappen maar weer uit de kerstboom gevist. Compleet waren we nog niet; onze Jokie was nog aan het herstellen van de kerstgriep die half Nederland plat deed liggen en coach Peter bleek zo veel kerstliedjes te hebben gezongen dat zijn keel toch wel erg veel pijn deed (noot van de eindredacteur: zitten daar je bijholtes??).

Alles goed en wel: de rest moest dus op zoek naar een invaltrainer. Onze Cas moest aan het werk en niemand anders uit heren 1 durfde het aan om ons trainen te geven. We stellen ook wel erg veel vragen… Dan maar zelf een training bedenken, een wedstrijdje spelen tegen dames 3? De alternatieven vlogen in de groepsapp om de oren maar er werd maar geen consensus gevonden. De uiteindelijke oplossing: de heer Tingen mocht een keer onze training komen verzorgen. Die weet tenslotte uitstekende hoe hij zijn dochter trainen moet geven – mits ze daar toestemming voor heeft gegeven natuurlijk. Onder zijn leiding werden de eerste trainingsuren van 2023 gemaakt: bedankt papa van Hanna!

Het begin van het jaar werd dus goed ingeluid. Niet alleen op maandag met onze eigen nieuwjaarsborrel met (alcoholvrije) champagne onder de douche, maar ook op donderdag met een speciale training. We deelden het veld die avond met niemand minder dan heren 2. Want wat jullie misschien nog niet weten, is dat niet alleen wij dit jaar een trainer met Veenendaalse achtergronden hebben, maar de mannen uit ons tweede herenteam ook. En (dames) 1 + (heren) 2 = 3 + 21 fanatiekelingen op de donderdagavond bij elkaar in de Meerwaarde. Coach P+R (zou toch leuk zijn als ze ook samen carpoolden) bedachten een mooie training, inclusief echt Veenendaalse uitleg, schoenmaatvergelijken, mat-over-het-net-gooien en een oefening die volgens sommigen op linedancen en anderen op Simon Says (dat spelletje met die lampjes) lijkt. Hoe dan ook, wat volgde was een erg geslaagde training – zelfs met een net op herenhoogte. Wanneer weer?

De week voor de eerste competitiewedstrijd van 2023 trainden we weer volle bak met compleet team; ook onze Ro mocht – na haar herniablessure – eindelijk weer rustig aan wat doen. En als haar trainingstijd erop zit, hebben we natuurlijk altijd stand-in Cas nog. Al was hij in de winterstop blijkbaar wel even vergeten dat meedoen met dames 1 uiteraard wel andere koek is dan heren 1. Dat is nog eens binnenvallen.. Gelukkig heeft heren 1 een erg betrokken staf die er sindsdien voor zorgt dat tijdens onze training af en toe even een Mars (team Bounty!) naar beneden wordt gegooid om het energielevel weer wat op te krikken.

Onze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar vond plaats op SSSuper SSSaturday 14 januari. In een gezellig drukke Meerwaarde bereidden we ons – onder genot van de nodige theetjes en cappu’s – voor op de battle tussen de groenen. De studentes uit Nijmegen kwamen op bezoek. Met Joke, Iris, Rachel, Abia, Claude, Marjolein en Hanna in de basis voerden we de druk meteen goed op. En ook mini’s Julia en Nora droegen hun steentje bij met twee mooie eerste services. Onze Boerman was lekker op dreef en ook de middens wisten goed te scoren. Met 25-12 ging de eerste set naar de Barneveldse kippetjes.

In de tweede set maakten we het spannender (25-22), maar we herpakten ons in set drie weer. Julie viel goed in, Joke wist de setjes goed te blijven spreiden, Abi scoorde als een malle en het blok stond als een huis – 25-16 was het resultaat. De laatste set startten we wat minder sterk, maar we wisten een achterstand om te buigen in uiteindelijk setwinst: 25-21.

Snel als we waren, konden we zelfs onze nieuwe trainingsbuddies van heren 2 nog even aanmoedigen, die naast ons speelden. Ook zij wisten hun eerste wedstrijd van 2023 te winnen tegen Donitas. Eindstand: Studenten (1 punt) versus Kippen (9 punten)! #samentrainen #samenwinnen #samenjuichen #samenvliegen.

Tijd voor weer eens vijfpuntenbier; dat smaakte goed! Net als de kipcornwrappies van Thea – perfect voer voor tijdens een potje heren 1 kijken, die de superzaterdag afsloten.

De week erna maakten we ons op voor opnieuw een thuiswedstrijd. Op donderdag verkenden we weer eens een andere Barneveldse sporthal: de Burgthof. We besloten daar maar meteen de slingers op te hangen want onze Rachie was jarig: 27 lentes jong! En wat kan ze heerlijke appelcake bakken, die meid.

Van appelcake naar brownies – de perfecte wedstrijdvoorbereiding. Vergezeld door heel veel knuffels. Niet alleen vanwege Rachel d’r verjaardag, maar ook wegens Internationale Knuffeldag! Waar we natuurlijk braaf aan meedoen; we zijn immers de beroerdste niet.

Wisten we alle knuffelenergie om te zetten in winst? We begonnen onze thuiswedstrijd op 21 januari met twee prachtige services van talentjes Naomi en Lynn, die de eerste twee punten al voor ons maakten. Bruut!

We vlogen uit de startblokken met dezelfde basis als de week ervoor. Onze aanvallers waren lekker op dreef. Boerman en Davelaar wisten de ballen hard op de grond te rammen vanaf zowel de buitenkant als drie-meter. Onze Abi scoorde de nodige ballen langs, door of over het blok – ze is de moeilijkste niet. Door onze goede servicedruk (lekker Rachie – talent komt met de jaren!) en Hanna die zorgde dat de passlijn beter ging lopen, kreeg Joke de kans om het spel heerlijk te spreiden, wat resulteerde in hier en daar een puike omloopbal met onze Marjo.

In de vierde set kreeg onze Maartie het op haar heupen. Niet serveren op nummer 10? Wat een onzin. Even lekker doorbeuken en je serveert haar gewoon uit de wedstrijd tot een 7-0 voorsprong! Tip: brownie is blijkbaar de ideale wedstrijdvoorbereiding. Browniesnoeper numero 2 (onze Juulster) was namelijk ook lekker op dreef en wist de passjes perfect bij Maart te brengen. Hanna en Celine lepelden ondertussen nog een paar onmogelijke ballen van de vloer, Marjo zorgde ervoor dat er geen ballen meer langs haar blok kwamen, Abia ramde er nog even goed op los en Eva maakte haar debuut #debuutkannetje.

Opnieuw vijf punten voor de groenen. 4,5,6…SSS!

Met tien punten 2023 in, daar proostten we op. De dames van Gemini waren nog wel zo aardig om ons een drankje aan te bieden. Waarvoor we overigens vriendelijk bedankten, maar wel een andere deal met ze sloten. Heel veel succes dames!

We sloten de succesvolle wedstrijddag af met dansjes, liedjes over chocolade (ook in canon) en updates over datelevens onder de douche (ja dit kan je op twee manieren lezen). Hoe het met m’n werk gaat vroeg je? Nee! Of mijn gezondheid nog oké is? Nope! Hoe ik me voel? Boring! Hoe het met m’n dateleven gaat? JAA! Anyway, na nog even gezellig samen de ruiten van onze auto’s gekrabd te hebben was het echt tijd om uit te zwaaien en af te taaien.

Zo ook in dit verslag. Die inmiddels zo lang is geworden dat deze eindredacteur zich zo moet haasten om zich klaar te maken voor alweer de volgende wedstrijd. Kuddo’s voor de trouwe fans die nog steeds aan het lezen zijn. We love you!

En nu snel de wedstrijdpakkies aan voor de kraker van vandaag: om 17:00 uur spelen we tegen VCV aka de nummer drie/onze buren/Peters oude club/Eva’s oude club. Genoeg redenen om een kijkje te komen nemen toch? Wees welkom in ieder geval, Veenendaal is niet ver weg.

Dik van de Pol - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)